עוגת תמרים

 

14 מנות אישיות
דרגת קושי – בינונית
כשרות – חלבי
זמן עבודה (ברוטו) – 45 ד’
זמן עבודה (נטו) – 30 ד’

חומרים:
170 גרם תמרים מגולענים וקצוצים דק
1.25 כוסות מים
8 כפות חמאה
360 גרם סוכר
4 ביצים
כפית תמצית וניל
3.25 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות אבקת סוד לשתייה

אופן ההכנה:
מבשלים את המים והתמרים כ- 5 דקות.
מורידים מהאש, ומוסיפים אבקת סודה לשתייה ומניחים בצד.
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר ביצים ותמצית וניל עד לתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים דקה.
מוסיפים את התמרים עם הנוזלים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
משמנים בחמאה 14 תבניות אישיות, ויוצקים את התערובת עד לגובה 3/4מהתבנית.
אופים בטמפרטורה של 170 מעלות 10-15 דקות, עד שתוקעים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.

לרוטב חמאה:
225 גרם סוכר חום דמררה
70 גרם חמאה
100 מ”ל שמנת
100 מ”ל חלב
כפית תמצית וניל
כפית ברנדי

אופן ההכנה:
מרתיחים הכל יחד מלבד הברנדי ומקררים.
כשהרוטב קר מוסיפים את הברנדי ומערבבים.

להגשה:
לפני ההגשה מוציאים את העוגה מהתבנית ויוצקים מעט מהרוטב.
מחממים בטמפרטורה של 180 מעלות כ- 3 דקות או עד שהעוגה חמה.
אפשר להגיש עם גלידה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה