fbpx

עוגת תפוז קוקוס

מתכון מתוך ההגדה לפסח של השף קונדיטור מיקי שמו ועמותת ילדים בסיכוי למען ילדי הפנימיות בישראל. המתכון מתאים ל- 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית סבתא קוטר 24. שמו מוסיף סירופ קר מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור שגם מעשיר את טעמה וגם שומר על עסיסיותה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

חומרים

4 ביצים גודל L

200  גרם סוכר (1 כוס)

2 כוסות קמח ללא גלוטן (280 גרם)

2/3 כוס קוקוס טחון (70 גרם)

1 שקית אבקת אפיה

1 כוס שמן קנולה

1 ורבע  כוס מיץ תפוזים

קליפה  מתפוז  בינוני

לציפוי

200  גרם סוכר לבן (1 כוס)

לסירופ תפוזים

1  כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה

מחממים  תנור ל- 170 מעלות.

מכינים את הסירופ

מרתיחים את מיץ התפוזים והסוכר.

מעבירים לצנצנת ומקררים עד לשימוש.

אופן הכנת העוגה ואפייתה

מקציפים ביצים וסוכר במיקסר במהירות גבוהה כ- 10 דקות, עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה.

מנפים קמח ללא גלוטן ואבקת אפיה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומשלבים בהדרגה ולסירוגין את מיץ התפוזים, שמן קנולה, הקוקוס

וגרידת התפוז  – עד שהתערובת המתקבלת חלקה ולא גושים  .

מוזגים לתבניות משומנת ומפזרים מעל את הסוכר הלבן.

אופים  כ- 50-40 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

מברישים את הסירופ הקר על העוגה.

שומרים בכלי אטום עד חמישה ימים.

לפרטים והזמנות של ההגדה המיוחדת לפסח: מוריה שגב, 050-6392399, [email protected], כל הפרטים בלינק

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר