עוגת תפוחים בדבש

מתכון של שף קונדיטור דורון גרונר ממלון ענבל ירושלים על פי העוגה מבית ילדותו, אותה הוא אופה לאורחי המלון

מוסיפים לתערובת את התפוחים הקצוצים דק, ומערבבים היטב באופן ידני
מוסיפים לתערובת את התפוחים הקצוצים דק, ומערבבים היטב באופן ידני. צילום מלון ענבל

זמן הכנה – 15 דקות, זמן אפייה – 40 דקות, תבנית בקוטר "26

מצרכים

2 כוסות תפוחים קצוצים דק

3 ביצים

1 כוס חמאה

1 כוס סוכר לבן

1/2 כפית אבקת קינמון

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כוס קמח לבן

4 טיפות תמצית וניל

1/2 כוס דבש

2 כפות חמאת בוטנים

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כוס שקדים טחונים

אבקת סוכר לקישוט

 אופן ההכנה

בקערת הבלנדר או בעזרת מקציף ידני מערבבים היטב את הסוכר, ביצים, חמאה, תמצית וניל.

מוסיפים את הקמח, קינמון, שקדים טחונים, דבש, חמאת בוטנים, סודה לשתייה ואבקת אפייה.

מערבלים ביסודיות.

מוסיפים לתערובת את התפוחים הקצוצים דק, ומערבבים היטב באופן ידני.

משמנים תבנית היטב עם מעט חמאה.

יוצקים את התערובת לתוכה.

אופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-  150 מעלות, או עד שבודקים בעזרת קיסם ורואים שיוצא יבש.

זורים על העוגה אבקת סוכר לפני ההגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה