עוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל-שקדים וללא גלוטן או חלב

מותג אלפרו מציע לארוחת חג שבועות מתכון לעוגת תפוחים טבעונית ומושקעת ללא גלוטן וללא חלב. מבוסס על סדרת שמנות אלפרו על בסיס צמחי: שמנת אורז, שמנת סויה ושמנת קוקוס עם 5% שומן

לוקחים את חצי העוגה עם התפוחים והקרמל והופכים בזהירות מעל קרם הווניל כך שהצד של התפוחים יהיה העליון
לוקחים את חצי העוגה עם התפוחים והקרמל והופכים בזהירות מעל קרם הווניל כך שהצד של התפוחים יהיה העליון

אביזרים

2 תבניות בגודל 26

מרכיבים

לתפוחים בקרמל ועיטור שקדים

3 תפוחים ירוקים, מקולפים ופרוסים לפלחים
75 גרם מרגרינה בטעם חמאה או שמן קוקוס
1  כוס סוכר חום
3  כפות אלפרו סויה לבישול
1/2  כוס שקדים מולבנים פרוסים

לבלילה

1 כוס משקה שקדים כמו אלפרו
1 גביע מעדן סויה כמו אלפרו בטעם קרמל
1 כוס סוכר
1  כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
1/3  כוס שמן קנולה
2  כוסות קמח לבן
3  כפות קורנפלור
1  שקית אבקת אפייה

לקרם וניל-שקדים

1  כוס משקה שקדים כמו אלפרו
1  כוס שמנת מתוקה פרווה
1  חבילת אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מרפדים 2 תבניות בקוטר 26 ס"מ בנייר אפיה.

הכנת הקרמל

במחבת עמוקה על אש בינונית ממיסים מרגרינה או שמן קוקוס.

מוסיפים סוכר חום, מערבבים עם כף עץ ומביאים לבעבוע עדין.

מנמיכים את האש, מוסיפים אלפרו סויה לבישול ובוחשים באופן נמרץ.

כאשר התערובת מסמיכה, מסירים מהאש ויוצקים 2/3 מהקרמל מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מוסיפים לקרמל הנותר במחבת שקדים מולבנים פרוסים, ומערבבים היטב.

מניחים בצד.

מסדרים את פלחי התפוחים עם הצד הישר על פני הקרמל, ומצמידים כלפי מטה.

הכנת העוגה

בקערה טורפים משקה שקדים עם מעדן בטעם קרמל, עד שהתערובת חלקה. מוסיפים סוכר, תמצית וניל ומלח ומערבבים היטב.

מוסיפים שמן ומערבבים שנית.

בקערה נפרדת מנפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה.

מערבבים היטב.

מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים, ובוחשים רק עד שאין גושים.

יוצקים חצי מהבלילה על התבנית עם התפוחים.

ומחליקים אותה עד לכיסוי מלא של התפוחים.

יוצקים את החצי השני לתבנית השנייה ומיישרים.

מכניסים את שתי התבניות למדפים שונים בתנור.

אופים במצב טורבו כ-35 דקות עד שהבלילה מתמצקת ומשחימה, וקיסם הנכנס לתוכה יוצא יבש.

מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות מוחלטת.

הכנת קרם וניל-שקדים

יוצקים לקערת מיקסר משקה שקדים, שמנת מתוקה פרווה ואינסטנט פודינג וניל. מקציפים על מהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב.

מכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול.

הרכבת העוגה

מזלפים את קרם הווניל על חצי העוגה ללא התפוחים.

לוקחים את חצי העוגה עם התפוחים והקרמל, והופכים בזהירות מעל קרם הווניל כך שהצד של התפוחים יהיה העליון (אפשר להיעזר בצלחת).

מסירים את נייר האפייה מעל החלק העליון של העוגה.

מניחים את השקדים המקורמלים שנותרו במחבת במרכז העוגה (אם הקרמל טיפה התמצק, מחממים שנית ואז יוצקים מעל מרכז העוגה).

מגישים או שומרים במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה