עוגת תפוחי אדמה וקוטג' – מתכון דל שומן לחנוכה

 

תחליף ללביבות תפוחי אדמה

חומרים:
8 כוסות אלומיניום חד פעמות
1 ורבע כוס שמן זית
6 עד 8 תפוחי אדמה בינוניים – תלוי בגודלם
2 קופסאות קוטג'
2 ביצים
200 גרם גבינה צהובה מגורדת דלת שומן
מלח, פלפל, חצי כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל- 200 מעלות.
לקלוף תפוחי אדמה, לחצות לשניים, ולחתוך לפרוסות דקות – טוב להשתמש במנדולינה.
להמליח קלות.
לערבב את הקוטג' עם הביצים ואגוז המוסקט.
למרוח תחתית כוס בשמן זית ובצדדים.
לפזר שכבה של גבינה מגורדת ומעל שכבה שלתפוחי אדמה ועוד שכבת קוטג'.
להמשיך לבנות בעוד שכבות עד כשלושה רבעי כוס מלאה.
לאפות כ- 25 דקות.
להוציא מהתנור.
להעביר סכין מסביב ולהפוך על צלחת.
להגיש עם סלט חסה ועלי בייבי.

מירב שפילמן – שף עיצובים בטעמים






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה