מצרכים
לעוגה
4 ביצים
1+1/4 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה)
1 כוס שמן
1 כפית קינמון
קורט מלח
4 תפוחי עץ קלופים ומגולענים חתוכים לקוביות קטנות
לציפוי
1 מיכל גבינת מסקרפונה
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
4 – 6 כפות חמאת שקד ישראלי כמו של בית השקד
2 – 4 כפות סוכר (רצוי חום) או סילאן (תלוי בדרגת המתיקות שרוצים)
1/2 כפית קינמון
לגיוון: 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
אופן ההכנה
העוגה
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לנפות קמח או קמח ואבקת אפייה.
לערבב תפוחי עץ עם קינמון ו-2 כפיות סוכר חום.
להקציף ביצים וסוכר לתערובת אוורירית.
להוסיף קמח וסוכר.
להוסיף את תפוחי העץ.
לצקת לתבנית עגולה (22 – 24) או לשתי תבניות אינגליש קייק.
לאפות כ-45 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
לצנן את העוגה.
הציפוי
להוציא מהמקרר את המסקרפונה כ- 30 דקות לפני ההכנה.
רצוי לשים את השמנת המתוקה במקפיא למשך 15 דקות טרם הקצפתה.
להקציף מסקרפונה 2 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד ריכוכה.
להוסיף את חמאת השקד, הקינמון והסוכר.
להקציף עוד 2 דקות.
להוסיף את השמנת המתוקה בקילוח דק.
כשכל השמנת בפנים, להגביר למהירות גבוהה.
להקציף לייצוב הציפוי.
למרוח על העוגה הקרה.