עוגת תפוחי עץ ביתית בציפוי קרם מסקרפונה וחמאת שקד ישראלי

להוסיף את חמאת השקד, הקינמון והסוכר. להקציף עוד 2 דקות. להוסיף את השמנת המתוקה בקילוח דק. כשכל השמנת בפנים להגביר למהירות גבוהה ולהקציף לייצוב הציפוי
המתכונאית אריקה לוי מציעה עבור 'בית השקד' מתכון לעוגת תפוחי עץ ביתית בציפוי קרם מסקרפונה וחמאת 100% שקד ישראלי הנטחן יחד עם קליפתו – מה שמעניק לו טעם מודגש יותר וצבע ענברי עמום

מצרכים

לעוגה

4 ביצים

1+1/4 כוסות סוכר

2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה)

1 כוס שמן

1 כפית קינמון

קורט מלח

4 תפוחי עץ קלופים ומגולענים חתוכים לקוביות קטנות

לציפוי

1 מיכל גבינת מסקרפונה

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

4 – 6 כפות חמאת שקד ישראלי כמו של בית השקד

2 – 4 כפות סוכר (רצוי חום) או סילאן (תלוי בדרגת המתיקות שרוצים)

1/2 כפית קינמון

לגיוון: 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה

העוגה

לחמם תנור ל-180 מעלות.

לנפות קמח או קמח ואבקת אפייה.

לערבב תפוחי עץ עם קינמון ו-2 כפיות סוכר חום.

להקציף ביצים וסוכר לתערובת אוורירית.

להוסיף קמח וסוכר.

להוסיף את תפוחי העץ.

לצקת לתבנית עגולה (22 – 24) או לשתי תבניות אינגליש קייק.

לאפות כ-45 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

לצנן את העוגה.

הציפוי

להוציא מהמקרר את המסקרפונה כ- 30 דקות לפני ההכנה.

רצוי לשים את השמנת המתוקה במקפיא למשך 15 דקות טרם הקצפתה.

להקציף מסקרפונה 2 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד ריכוכה.

להוסיף את חמאת השקד, הקינמון והסוכר.

להקציף עוד 2 דקות.

להוסיף את השמנת המתוקה בקילוח דק.

כשכל השמנת בפנים, להגביר למהירות גבוהה.

להקציף לייצוב הציפוי.

למרוח על העוגה הקרה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר