עוגת 60 שנות עצמאות למדינה

חומרים:6 ביצים מופרדותכוס וחצי סוכרשקית סוכר וניל3/4 כוס שמןכוס מיץ תפוזיםקליפה מגורדת מתפוז אחד2 וחצי כוסות קמח תופח1 שמנת מתוקהצבע מאכל כחולחצי פודינג וניל100 גרם חמאהכוס וחצי אפקת סוכר2 כפות חלב אופן ההכנה:מחממים תנור ל- 180 מעלות.טורפים את החלמונים, 3/4 כוס סוכר,ס וכר וניל, שמן, מיץ התפוזים והקליפה בקערה גדולה.מוסיפים את הקמח מעל, וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים.מקציפים את החלבונים לקצף רך.מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף אחיד.טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים את יתרת הקצף בעדינות לתערובת.יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה גם בדפנות.אופים 45 דקות, עד שנוצר קרום דק וזהוב מלמעלה.מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן לחלוטין.לאחר הצינון חותכים את העוגה למשולש גדול.לאחר מכן פורסים את המשולש לחצי מהגובה, שיווצרו 2 משולשים שמתחברים למגן דויד. מכינים את השמנת מתוקה לקצפת, ומורחים על החלק התחתון והעליון של המשולש.מכניסים את החמאה ומחצית הכמות של אבקת האפייה למערבל ומערבבים היטב.מוסיפים את החלב, ולאחר מכן את אבקת הסוכר שנותרה. מטפטפים צבע מאכל כחול ומערבבים שוב.מורחים את הצדדים של העוגה (מגן הדויד) בכחול.מה שנשאר מהקצפת הכחולה מכניסים לשקית זילוף, וכותבים את הספרות 60.

חומרים:
6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
קליפה מגורדת מתפוז אחד
2 וחצי כוסות קמח תופח
1 שמנת מתוקה
צבע מאכל כחול
חצי פודינג וניל
100 גרם חמאה
כוס וחצי אפקת סוכר
2 כפות חלב

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
טורפים את החלמונים, 3/4 כוס סוכר,ס וכר וניל, שמן, מיץ התפוזים והקליפה בקערה גדולה.
מוסיפים את הקמח מעל, וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים.
מקציפים את החלבונים לקצף רך.
מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף אחיד.
טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים את יתרת הקצף בעדינות לתערובת.
יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה גם בדפנות.
אופים 45 דקות, עד שנוצר קרום דק וזהוב מלמעלה.
מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן לחלוטין.
לאחר הצינון חותכים את העוגה למשולש גדול.
לאחר מכן פורסים את המשולש לחצי מהגובה, שיווצרו 2 משולשים שמתחברים למגן דויד.
מכינים את השמנת מתוקה לקצפת, ומורחים על החלק התחתון והעליון של המשולש.
מכניסים את החמאה ומחצית הכמות של אבקת האפייה למערבל ומערבבים היטב.
מוסיפים את החלב, ולאחר מכן את אבקת הסוכר שנותרה.
מטפטפים צבע מאכל כחול ומערבבים שוב.
מורחים את הצדדים של העוגה (מגן הדויד) בכחול.
מה שנשאר מהקצפת הכחולה מכניסים לשקית זילוף, וכותבים את הספרות 60.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר