עולם הבירה

עולם הבירה
אוצר של טעמים וניחוחות ומתכונים נפלאים של בישול בבירה
מאת שלמה פפירבלט
הוצאת אריה ניר
המחיר: 114 ₪



אחרי ספריו "עולם היין" ו"הספר החריף" מוציא עיתונאי ידיעות אחרונות שלמה פפירבלט את הספר השלישי בטרילוגיה המקיפה והיחידה בעברית של עולם האלכוהול.
בונוס לחובבי הבישול: 40 מתכונים של לחמים, מאפים, מרקים, קינוחים, מנות ראשונות ועיקריות – כולם טובלים בקצף בירה.


הבירה, המשקה האלכוהולי הקדום ביותר בתולדות האנושות, הסיבה שבעטיה תרבת האדם הקדמון את הדגן, היא כוכבת הספר השלישי בטרילוגיית עולם האלכוהול, של שלמה פפירבלט, עיתונאי בכיר, בידיעות אחרונות, מומחה ליין (החיים בצרפת תרמו לכך) ובעל טור בנושאי בירה, יין ושאר אלכוהול. מעל לכל, פפירבלט הינו אספן בלתי נלאה של סיפורי שתייה מתקופות שונות וממקומות שונים ברחבי העולם.
בירה זהובה ממבשלות צ'כיה הוותיקות, שיכר כהה עמוק ממנזרי בלגיה, ניחוחות בירת החיטה של גרמניה, הקצף הסמיך של הבירה האירית, בכל אלה טבל פפירבלט את שפמו, הפשיל שרוולים ליד דודי בישול בבלגיה, ראה את התעוררות המבשלות הקטנות, טרח במטבחים שבהם מבשלים בבירה, חווה את ההמולה הססגונית של הפאב האנגלי ותיעד את הקשר ההיסטורי והאמיץ שלה עם בני אדם מאז ומעולם.

בחלקו הראשון של הספר מתגלה נתון מפתיע – הבירה, ולא היין, היא האלכוהול הקדום ביותר. תגליות ארכיאולוגיות מראות כי הדגנים הראשונים תורבתו שלא על מנת לעשות לחם, אלא כדי להפיק בירה. לא את הבטן המלאה לבדה ביקש האדם, הוא רצה גם בסחרחורת האלכוהולית הנעימה. בפנתיאון האלים הבבליים הייתה האלה נינקסי מופקדת על נושא הבירה, ושיר הלל נכתב לה לפני יותר מ-4,000 שנה.

בפרקים הבאים מוצגים דרכי עשייתה של הבירה, סוגיה השונים, מגוון צבעיה וממה נובעים ההבדלים, תבלינים וטעמים שונים של בירה ולסיום – פרק ובו מאות מושגים, מותגים, ארצות ואנשים הקשורים לעולם הבירה.

את אוצר הטעמים והניחוחות משלימים מתכונים לבישול עם בירה. פרק מיוחד, שימושי ומפתיע, מביא עשרות מתכונים של בישול בבירה ממטבחו של פפירבלט, בשלן נלהב, שטרח, קיבץ, ניסה, ערבב והגיש מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, לחמים, מרקים. למשל: מרק בצל וגבינת עזים בשלולית בירה, סלט סלמון במעלה נהר הבירה, אטריות במרק בשר ובירה, פרחי קישואים ופלפלים אפויים בבצק בירה, אגסים מבושלים בבירת חיטה, תאנים בבירת דובדבנים, ועוד.








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה