עולם ישן או עולם חדש? יש עולם חדש חדש

ליינות "עולם חדש" (אוסטרליה, צ'ילה, דרום אפריקה, ארה"ב) אשר אתגרו בשנים האחרונות את יינות "העולם הישן" (בעיקר צרפת, אך גם איטליה וגרמניה), קמו מתחרים חדשים משלהם, אשר רוצים לקבל הכרה ביינותיהם.

אתר הגברים AskMen.com בנה רשימה של שבעה אזורי היין המתפתחים המובילים, אליהם חזרו ייננים שלמדו ברחבי העולם, על מנת לבנות או להחיות תעשיית יין.

שווייץ
מדינה זאת היא אחד מסודות ייצור היין השמורים ביותר בעולם, רק אחוז אחד מהיין המיוצר בה מוצא את דרכו אל מחוץ לגבולותיה. היינות השוויצריים מושפעים רבות משכנותיה צרפת, איטליה וגרמניה. היינות הטובים ביותר מיוצרים באזור וואלה (Valais) – בעיקר יינות לבנים מצוינים העשויים מזן השאסלה.

אוקראינה
היינות מאזור קרים זכו בעבר לשבחים מהצארית קתרינה השנייה. עתה היא חוזרת (לא קתרינה, אלא תעשיית היין), בעיקר עם יינות מבעבעים מתוקים מענבי פינו בלאן ואליגוטה.

רומניה
בדומה ליוון ולארץ ישראל יש לרומניה3000 שנות היסטוריית ייצור יין. למרות שחלק הגדול מהזנים המקומיים הושמדו ע"י מחלות, רומניה נשארת אחת מיצרניות היין הגדולות בעולם. האזורים העיקריים הם קונטארי, טרנאווה, מורפלטר ודילו מארה, ומייצרים בהם יינות מודרניים.

יוון
תחיית היין היווני באה בעיקר מאזורי הפלופונז ותסאליה, עם יינות מזנים מקומיים כמו אסירטיקו – לבן, ומברודפני – אדום.

קנדה
האייס וויין – יין הקרח – הקנדי העשוי מענבים קפואים, מוביל בעולם, אך יותר ויותר כרמים ויקבים בחצי האי ניאגרה במחוז אונטריו מייצרים גם יינות לבנים ארומטיים מצוינים.

ברזיל
למרות שהמדינה מייצרת יין כבר כמעט 130 שנה, רק ב- 10 השנים האחרונות, ובעקבות הקמת מכון היין הברזילאי, היינות הפכו לראויים להכרה. אזור הגידול העיקר הוא סרה גאוצ'ה, עם אקלים וקרקע המאפשרים גידול ענבים כמו קברנה סוביניון ושרדונה.

בריטניה
אמנם היא מדורגת 63 ברשימת יצרני היין בעולם, אך טמפרטורות גבוהות יותר בדרום אנגליה ותנאי קרקע דומים לאלה שבאזור שמפיין בצרפת, הביאו לנטיעת ענבים לייצור יינות מבעבעיםם. צרפת, היזהרי – האנגלים באים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה