fbpx

עוף בארטישוק ירושלמי ולימון

חומרים250 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף1 עוף בינוני, חתוך לרבעיםחצי כוס מיץ לימון טרי4 כפות שמן זית10 שיני שום קלופות וחצויות לאורכן6 חוטי זעפרןמלח ופלפלעלי בזיליקום טריים4 כפות צנוברים קלוייםאופן ההכנהמערבבים במחבת את מיץ הלימון ושמן הזית. מוסיפים שום, ארטישוק ירושלמי וזעפרן, וכן מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה על אש בינונית.מוסיפים את רבעי העוף, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשעה וחצי.מוסיפים בזיליקום, בודקים תיבול ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.מקשטים בצנוברים קלויים ומגישים חם כמנה עיקרית בתוספת אורז לבן.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים
250 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף
1 עוף בינוני, חתוך לרבעים
חצי כוס מיץ לימון טרי
4 כפות שמן זית
10 שיני שום קלופות וחצויות לאורכן
6 חוטי זעפרן
מלח ופלפל
עלי בזיליקום טריים
4 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה
מערבבים במחבת את מיץ הלימון ושמן הזית. מוסיפים שום, ארטישוק ירושלמי וזעפרן, וכן מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה על אש בינונית.

מוסיפים את רבעי העוף, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשעה וחצי.

מוסיפים בזיליקום, בודקים תיבול ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.

מקשטים בצנוברים קלויים ומגישים חם כמנה עיקרית בתוספת אורז לבן.


Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר