עוף בפירות יבשים

חומרים ל-4 סועדים:1 עוף שלם נקי1ק"ג אוכמניות קפואות100 גרם קשיו100 גרם צימוקים100 גרם פיסטוקים100 גרם אגוזי לוז100 בוטנים100 גרם תאנים מיובשות100 גרם משמשים מיובשים100 גרם שזיפים מיובשים2 ראשי שום מפורקים3 יחידות בצל קצוצות דק3 ענפי טרגון1 כוס ליקר מנטה1/2 כוס שמן זיתמלח/ פלפלאופן ההכנה:בסיר עמוק מחממים את שמן הזית ומשחימים את העוף מכל צדדיו.מוציאים מהסיר ומכניסים פנימה את הבצל והשום.מטגנים אותם עד שמתקבל צבע קרמל.מוסיפים את האוכמניות ואת יתר הפירות היבשים.מתבלים ומוסיפים את הטרגון.מכניסים בחזרה את העוף, ומוסיפים את הליקר ואת המים עד גובה העוף.מכסים ומבשלים למשך שעה קלה על אש נמוכההצעת הגשה:על מצע אורז לבן או על פירה תפוחי אדמה או על מצע ירקות שורש מבושלים.

חומרים ל-4 סועדים:
1 עוף שלם נקי
1ק"ג אוכמניות קפואות
100 גרם קשיו
100 גרם צימוקים
100 גרם פיסטוקים
100 גרם אגוזי לוז
100 בוטנים
100 גרם תאנים מיובשות
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם שזיפים מיובשים
2 ראשי שום מפורקים
3 יחידות בצל קצוצות דק
3 ענפי טרגון
1 כוס ליקר מנטה
1/2 כוס שמן זית
מלח/ פלפל

אופן ההכנה:
בסיר עמוק מחממים את שמן הזית ומשחימים את העוף מכל צדדיו.
מוציאים מהסיר ומכניסים פנימה את הבצל והשום.
מטגנים אותם עד שמתקבל צבע קרמל.
מוסיפים את האוכמניות ואת יתר הפירות היבשים.
מתבלים ומוסיפים את הטרגון.
מכניסים בחזרה את העוף, ומוסיפים את הליקר ואת המים עד גובה העוף.
מכסים ומבשלים למשך שעה קלה על אש נמוכה

הצעת הגשה:
על מצע אורז לבן או על פירה תפוחי אדמה או על מצע ירקות שורש מבושלים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר