עוף בקארי

ל- 4 מנות/סועדיםחומרים: 1 ק"ג עוף5-4 בצלים בינוניים קצוצים (2 כוסות)4 עגבניות בינוניות חתוכות (2 כוסות)עלי כוסברה טרייה וקצוצה (2 כפות)6 כפות שמן1 כף מחית זנגביל1 כף מחית שום4 כפות מחית אגוזי קשיו3-2 כוסות מיםתבלינים מאסלה:4 מקלות קינמון8 יח' הל ירוק6 יח' ציפורן1 כפית אבקת כורכום1 כפית אבקת כוסברה1 כפית אבקת כמון1 כפית אבקת צ'ילי אדום1 כפית אבקת גראם מאסלה4 עלי דפנהקורט מלח אופן ההכנה:לנקות את העוף ולהסיר את העור. לחתוך ל– 8 עד 10 פיסות. לחמם שמן במחבת עמוקה ולהוסיף קינמון, עלי דפנה, הל וציפורן, לערבב במשך דקה. להוסיף את הבצל ולטגנו עד קבלת גוון חום מוזהב. להוסיף זנגביל ושום, ולהמשיך לטגן עוד בין 2 ל– 3 דקות. להוסיף את העגבניות החתוכות, להמשיך לערבב עד שהעגבניות רכות. להוסיף כורכום, כוסברה, כמון, צ'ילי אדום, גראם מאסלה ומלח. לערבב היטב ללא הפסקה עד שהשמן והתבלינים נפרדים (אם לא עורבב היטב, התבלינים יצופו על רוטב הקארי). להוסיף את פיסות העוף, ועל להבה גבוהה לבשל במשך 10 דקות. להוסיף את אגוזי הקשיו שיעניקו לקארי גוון מבריק ומרקם נעים. להמשיך לבשל עוד כ– 5 דקות. בהתאם למידת הסמיכות הרצויה מהרוטב, להוסיף מים ולבשל במשך 10 עד 15 דקות נוספות. לקשט בכוסברה טרייה, מוגש עם אורז בשמתי.ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

ל- 4 מנות/סועדים

חומרים:
1 ק"ג עוף
5-4 בצלים בינוניים קצוצים (2 כוסות)
4 עגבניות בינוניות חתוכות (2 כוסות)
עלי כוסברה טרייה וקצוצה (2 כפות)
6 כפות שמן
1 כף מחית זנגביל
1 כף מחית שום
4 כפות מחית אגוזי קשיו
3-2 כוסות מים

תבלינים מאסלה:
4 מקלות קינמון
8 יח' הל ירוק
6 יח' ציפורן
1 כפית אבקת כורכום
1 כפית אבקת כוסברה
1 כפית אבקת כמון
1 כפית אבקת צ'ילי אדום
1 כפית אבקת גראם מאסלה
4 עלי דפנה
קורט מלח


אופן ההכנה:
לנקות את העוף ולהסיר את העור. לחתוך ל– 8 עד 10 פיסות.
לחמם שמן במחבת עמוקה ולהוסיף קינמון, עלי דפנה, הל וציפורן, לערבב במשך דקה. להוסיף את הבצל ולטגנו עד קבלת גוון חום מוזהב. להוסיף זנגביל ושום, ולהמשיך לטגן עוד בין 2 ל– 3 דקות. להוסיף את העגבניות החתוכות, להמשיך לערבב עד שהעגבניות רכות. להוסיף כורכום, כוסברה, כמון, צ'ילי אדום, גראם מאסלה ומלח. לערבב היטב ללא הפסקה עד שהשמן והתבלינים נפרדים (אם לא עורבב היטב, התבלינים יצופו על רוטב הקארי). להוסיף את פיסות העוף, ועל להבה גבוהה לבשל במשך 10 דקות. להוסיף את אגוזי הקשיו שיעניקו לקארי גוון מבריק ומרקם נעים. להמשיך לבשל עוד כ– 5 דקות. בהתאם למידת הסמיכות הרצויה מהרוטב, להוסיף מים ולבשל במשך 10 עד 15 דקות נוספות.
לקשט בכוסברה טרייה, מוגש עם אורז בשמתי.




ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר