עוף בתנור עם רוטב תפוזים חמוץ מתוק

מתכון של נעמה פלד FOODY - עבור עוף טוב. מנה לה מתאימה כמעט כל תוספת. העופות של עוף טוב גדלו ללא אנטיביוטיקה ומוצריה הם היחידים עם הסימון הירוק של משרד הבריאות

מסירים את הכיסוי והופכים את העוף כשהעור כלפי מעלה. יוצקים מהנוזלים על העוף ואופים עוד 30 דקות עד השחמה. צילום נמרוד סונדרס

מצרכים ל-8 מנות

10 שוקי עוף בינוניות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

2 בצלים בינוניים

2 ראשי סלרי גדולים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ

2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות

4 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים למטבעות

2 תפוזים בינוניים לא קלופים חתוכים לפרוסות דקות

למשרה (מרינדה)

4  שיני שום כתושות

4 כוסות יין לבן חצי יבש

4 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי

2 כפות דבש

2 כפיות פפריקה מתוקה

8 כפות שמן זית

2 כפיות שטוחות מלח דק

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כוס צימוקים בהירים

לאפייה

½ כוס מים

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מערבבים בקערה גדולה את חומרי המשרה.

מכניסים למשרה את חלקי העוף ואת הירקות.

מערבבים היטב כך שהעוף והירקות יהיו מצופים לגמרי.

מכסים את הקערה בניילון נצמד.

מכניסים למקרר לשעה לפחות או אפילו ללילה שלם.

מסדרים בתבנית חסינת חום את הירקות.

עליהם מניחים את חלקי העוף.

יוצקים מעל את המשרה .

מוסיפים את המים, ומכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום. אופים 60 דקות בתנור.

מסירים את הכיסוי והופכים את העוף כשהעור כלפי מעלה.

יוצקים מהנוזלים על העוף.

אופים עוד 30 דקות עד השחמה.

הגשה

מגישים עם אורז או עם תפוחי אדמה אפויים.

עצה של נעמה

אם נשאר לכם הרבה רוטב, שפכו אותו לקלחת לפני ההגשה וצמצמו אותו על אש קטנה עד הסמכה. יוצקים את הרוטב על העוף ומגישים. מעדן!






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה