עוף בתנור עם תנג’ין

 

מצרכים:
1 עוף שלם
כוס וחצי אורז
50 גרם צימוקים שחורים
400 גרם תנג’ין של פרג
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כפית קינמון טחון
1 כף מלח בישול

אופן ההכנה:
להכין מרינדה המורכבת מ-2  כפות פפריקה מתוקה בשמן, 3/4 כוס שמן קנולה, כף מלח בישול.
לעסות את העוף היטב מכל צדדיו.
לבשל חצי בישול (כ-10 דקות) את האורז עם 3 כוסות מים רותחים בתוספת קורט מלח וחצי כפית קינמון.
כעבור 10 דקות, לערבב את האורז ביחד עם חצי כוס תנג’ין ולהכניס לתוך העוף.
לסדר את העוף בתבנית ולהכניס לתנור ל-40 דקות בחום של 180 מעלות.
כעבור 40 דקות לפזר את שאר התנג’ין מעל ומסביב לעוף על התבנית.
להחזיר לתנור לעוד 20 דקות על חום נמוך (120 מעלות).

תנג’ין היא תוספת מתוקה עשויה מפירות יבשים, אגוזים, דבש ותבלינים, היוצרים ביחד תערובת מצליחה להפוך ארוחה פשוטה למתוחכמת ומעניינת יותר.
ניתן להוסיף את התנג’ין למאכלי בשר בקר למיניהם, למרוח על עוף ממולא בתנור, כבש על כל אופניו, כתוספת לקוסקוס או אורז.
מחיר לצרכן: 6 ₪ ל-100 גר’






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה