ל- 4 מנות/סועדים
חומרים:
250 גר' שמנת צמחית לשומרי כשרות
5 כפיות גרם מסאלה
2 כפיות שמן חרדל
2 כפיות זנגביל טחון
2 כפיות שום טחון
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית כוסברה טחון
1 קילו קוביות חזה עוף
200 גר' בצל קצוץ
10 גר' פלפל אדום חריף טחון
100 מ"ל קטשופ
200 מ"ל רסק עגבניות
50 גר' רסק אגוז קשיו
אופן ההכנה:
להשרות את נתחי חזה העוף בכל המצרכים המוזכרים מעלה- יש להוסיף מלח לפי הצורך.
רצוי להשרות למשך 6 עד 8 שעות.לשפד את החזה העוף ולצלות אותו עד שכמעט עשוי ולהוציא.
אופן הכנת הרוטב:
לטגן את הבצל במרגרינה. עד שיזהיב. להוסיף בשלב זה את התבלינים שבאבקה ולהמשיך לערבב.
להוסיף רסק זנגביל טרי ולהמשיך לערבב להוסיף חצי כפית פלפל אדום חריף, את מחית הקשיו, את רסק העגבניות ואת הקטשופ לבשל הכל על אש נמוכה עד שיתקבל רוטב סמיך.
להוסיף את החזה עוף אל תוך הרוטב עם מעט תערובת תבלינים גרם מסלה,להוסיף מלח לפי טעם אישי. לבסוף להוסיף אל הרוטב מעט שמנת צמחית.
ללא שומרי כשרות ניתן להשתמש בשמנת מתוקה.
אופן ההגשה:
רצוי עם אורז לבן בסמתי.
ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2005"