עוף עם תפוזים אניס ודלעת

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון להכנת תבשיל עוף יצירת עם תפוזים אניס ודלעת. ערכו הקלורי של העוף הוא כשליש משל בשר וטעמו הניטרלי מאפשר משחק יצירתי עם תבלינים, ירקות ותוספות

מצרכים

8 כרעי עוף

2 בצלים

1 ראש שום ו-2 שיני שום

2 תפוזים

4 כוכבי אניס

1 צ'ילי

1 כפית אבקת ג'ינג'ר

300 גר' דלעת

15 מ"ל רוטב סויה

15 מ"ל חומץ

1 כפית סוכר חום

50 מ"ל מיץ תפוזים

50 מ"ל ציר עוף

1 כפית קמח תירס

מלח

שמן זית

אופן ההכנה

קלפו את הבצלים וחתכו אחד מהם לרבעים.

קצצו את האחרים ושמרו להמשך.

כתשו את 2 שיני השום והניחו בצד להמשך.

הוציאו את הזרעים מהצ'ילי, קצצו ושמרו להמשך.

קלפו את הדלעת, הוציאו את הזרעים וחתכו לקוביות בגודל של 4 ס"מ בערך.

קלפו את התפוזים, נסו להסיר את החלקים הבהירים המרירים. חתכו לרצועות בגודל 1 ס"מ.

חממו מחבת מעל חום בינוני ומזגו מעט שמן זית, שיכסה את התחתית.

כאשר השמן חם, הוסיפו מלח לכרעיים וטגנו עד שיקבל צבע מוזהב משני הצדדים.

הניחו את הכרעיים על תבנית אפייה.

באותה המחבת הקפיצו בצלים ואת השום הכתוש מספר דקות.

הוסיפו כוכב אניס וצ'ילי למחבת.

הקפיצו הכול יחד מספר דקות נוספות.

הסירו מהאש והוסיפו את התערובת לכרעיים.

שימו בתבנית את רבעי הבצלים, הדלעת, ואת ראש השום  חתוך לחצאים לרוחב.

חממו מראש תנור ל- 180 מעלות.

שימו בקערה רוטב סויה, חומץ, סוכר ומיץ תפוזים.

ערבבו הכול היטב.

מזגו את התערובת על כל הכרעיים ואפו בתנור כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.

לאחר מכן הוסיפו את התפוזים לתבנית הכרעיים ואפו כ-15 דקות נוספות.

הוציאו מהתנור ומזגו את רוטב העוף לסיר.

העלימו את גושי קמח התירס בכוס באמצעות מים קרים. הוסיפו את התערובת לסיר הרוטב.

הסמיכו את התערובת על אש קטנה.

לאחר מכן הרתיחו וערבבו כל הזמן.

הגשה

כאשר הרוטב מוכן, מזגו אותו על הכרעיים והגישו.

מתכונים יצירתיים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר