עופיון בציפוי פרג בשילוב שיפוד חזה עוף בטמפורת פיסטוקים ברוטב סילאן ולימון ננסי

חומרים לחמש מנות5 יחידות עופיוניםכוס סירופ סילאןכף סוכרכף מיץ לימון2 כפות סויהכפית חומץ בלסמיחצי כוס פרגחומרי הטמפורהכוס קמח2 ביציםכוס בירה לבנהחצי כפית מלחקורט פלפל לבןחצי כוס פיסטוקים (לא קלוים) קצוציםשמן לטיגון10 יחידות שיפודים יפניםרבע כוס סוכר, רבע כוס מים (חומרי הסירוף)10 יחידות לימון ננסיאופן הכנה1. חותכים את העופיונים ומפרדים בין השווקיים לחזה.2. את החזה נפריד מהעצם. נחתוך אותו לקוביות ונשפד אותו בשיפודים היפנים.3. נערבב את הסילאן עם הסוכר, מיץ הלימון, סויה והבלסמי (נוצר לנו רוטב).4. נחלק את הרוטב לשנים, בחלק אחד נשרה את שווקי העופיונים כשעה.5. נפזר פרג על השווקים, ונאפה את השווקים למשך כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות.6. נערבב את חומרי הטמפורה עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה.7. את השיפודים של החזה נטבול בבלילה ונטגן בשמן (לא חם מידי) עד לקבלת צבע זהוב.8. את הלימון הננסי נחתוך לטבעות ונבשל אותם בסירופ של סוכר ומים בחום נמוך עד לקבלת צבע זהוב וקבלת קונפי לימונים.9. נערבב את חלק השני של רוטב הסילאן עם קונפי הלימונים. 10. בהגשת המנה נבזוק בצלחת את הרוטב.

חומרים לחמש מנות
5 יחידות עופיונים
כוס סירופ סילאן
כף סוכר
כף מיץ לימון
2 כפות סויה
כפית חומץ בלסמי
חצי כוס פרג

חומרי הטמפורה
כוס קמח
2 ביצים
כוס בירה לבנה
חצי כפית מלח
קורט פלפל לבן
חצי כוס פיסטוקים (לא קלוים) קצוצים
שמן לטיגון
10 יחידות שיפודים יפנים
רבע כוס סוכר, רבע כוס מים (חומרי הסירוף)
10 יחידות לימון ננסי

אופן הכנה
1. חותכים את העופיונים ומפרדים בין השווקיים לחזה.

2. את החזה נפריד מהעצם. נחתוך אותו לקוביות ונשפד אותו בשיפודים היפנים.

3. נערבב את הסילאן עם הסוכר, מיץ הלימון, סויה והבלסמי (נוצר לנו רוטב).

4. נחלק את הרוטב לשנים, בחלק אחד נשרה את שווקי העופיונים כשעה.

5. נפזר פרג על השווקים, ונאפה את השווקים למשך כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות.

6. נערבב את חומרי הטמפורה עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה.

7. את השיפודים של החזה נטבול בבלילה ונטגן בשמן (לא חם מידי) עד לקבלת צבע זהוב.

8. את הלימון הננסי נחתוך לטבעות ונבשל אותם בסירופ של סוכר ומים בחום נמוך עד לקבלת צבע זהוב וקבלת קונפי לימונים.

9. נערבב את חלק השני של רוטב הסילאן עם קונפי הלימונים.

10. בהגשת המנה נבזוק בצלחת את הרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר