מצרכים:
עופיונים
1 כוס אורז
3 בצלים בינוניים
100 גרם חזה אווז מעושן
50-100 גרם צנוברים מטוגנים בשמן זית
למרינדה:
1/2 כוס שמן רגיל (או שמן זית).
1 כף סויה
3 שיני שום כתושות.
3 מלח/פלפל/פפריקה
אופן ההכנה:
לחתוך 1 בצל ולטגן עם קצת שמן זית בסיר עד שהבצל נהיה שקוף.
להוסיף את האורז ולהמשיך לטגן ל- 3 דקות נוספות.
להוסיף 3/4 כוס מים, מלח, פלפל, עד שרותח, ולבשל על אש קטנה
כ- 10 דקות.
במחבת נפרדת:
לחתוך 2 בצלים לקוביות ולטגן בשמן זית, להוסיף את האווז המעושן ולטגן קלות כ- 5 דקות.
להוריד מהאש.
בקערה לערבב את כל המרכיבים:
אורז, חזה אווז, וצנוברים ולקרר.
למלא את העופיונים בתערובת האורז, ולתפור את הפתח שלהם.
למרוח את העופיונים עם המשרה, ולהשרות כשעה לפני הצלייה.
צלייה ב- Cobb*:
לשים 12 גחלים,להדליק בחוץ עד שהגחלים יהיו בצבע אפור (10-15 דקות). לשים את העופיונים על רשת ה-Cobb,לכסות עם המכסה.
לאחר כ- 30 דקות לבדוק האם מוכן.
הערה: ניתן לבשל את העופיונים ללא המילוי.
* ה – COBB הינו כלי בישול חדשני, קל לתפעול, לניקוי, ונשיאה.
ה-COBB מתאים לבישול בתוך הבית והן בטיולים.