חומרים ל-8 מנות:
4 עופיונים נקיים ומוכנים למילוי
1 כף שמן קנולה 'עץ הזית'
1 כף דבש
2 כפות מיץ לימון
1 כפית פפריקה
מלח
לצלייה:
1/2 כוס מים
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות דבש
1 גבעול תימין
למלית:
3 בצלים קצוצים גס
1/3 כוס שמן קנולה 'עץ הזית'
200 גרם כבדי עוף נקיים וחתוכים לקוביות
150 גרם טחולי עוף נקיים וחתוכים
50 גרם צנוברים קלויים
50 גרם חמוציות
1/2 כוס אורז עגול
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית בהראט
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1/3 כוס עשבי תיבול (כוסברה, שמיר, בזיליקום, פטרוזיליה) קצוצים
אופן ההכנה:
מכינים את העופיונים למילוי:
מערבבים דבש, שמן, לימון, פפריקה ומלח בקערית. מורחים את העופיונים בתערובת מבפנים ומבחוץ ומעסים קלות.
מכינים את המלית:
מחממים שמן קנולה 'עץ הזית' במחבת, ומטגנים בצל עד להזהבה.
מוסיפים כבדים וטחול ומטגנים 4-3 דקות.
מוסיפים צנוברים, חמוציות, אורז, תבלינים ועשבי תיבול ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים ואופים:
ממלאים את הבטן של העופיונים בתערובת, וקושרים או סוגרים בעזרת קיסם. שימו לב: לא כדאי לדחוס יותר מדי מלית, שתגרום לעופיונים להתפקע. את שאריות המלית אפשר לבשל בנפרד.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מערבבים 1/2 כוס מים, יין לבן, דבש ותימין.
מניחים את העופיונים בתוך תבנית, ויוצקים את הנוזלים סביבם.
מכסים ברדיד אלומיניום.
אופים כ-30 דקות. מסירים את הכיסוי, מרטיבים את העופיונים בנוזלים מהתבנית, וצולים 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב.
מדי פעם מרטיבים את העופיונים במיצי הבישול.
גיוון:
אפשר להחליף את האורז בקינואה. מכינים באותו אופן.
צילום : דניאל לילה