מצרכים:
2 יח' עופיונים מחולקים לרבעים
1/2 כוס שמן זית
1 אתרוג בשל וצהוב
7 תמרים צהובים
1/2 כוס סוכר
צרור נענע
1/4 כפית פלפל לבן
2 שיני שום
2 כוס מים
אופן ההכנה:
חותכים את האתרוג, מורידים חלק מהקליפה ואת הגרעינים.
מבשלים מספר דקות את האתרוג (להוציא את המרירות).
שוטפים במים קרים וחוזרים על פעולה זאת 3 פעמים.
מוציאים את הגלעין מהתמרים וחותכים ל-4.
בסיר מניחים את האתרוג, התמרים, סוכר, מים.
מבשלים בחום נמוך כ- 20 דקות.
קוצצים את השום מערבבים עם הנענע, שמן זית, מלח, פלפל והקונפי.
יוצקים על העוף את המרינדה.
מכניסים את העוף לתנור לחום של 170 מעלות כ- 45 דקות.
צילום אימרי מדר