עופיונים צלוים בדבש ותבלינים בליווי כרוב אדום ותאנים

 

חומרים
1 עוף גדול
150 גרם דבש
1 כף רוטב סויה
2 כפות חומץ בן יין אדום
רבע כפית הל טחון
כף פלפל שחור גרוס
כף אבקת גרגרי כוסברה
רבע כפית קימל טחון
2 שיני שום כתושות
רבע כפית מלח

חומרים לכרוב
2 כרוב אדום בינוני
10 תאנים מיובשות
1 בצל בינוני
כוס יין אדום מתוק
4 כפות חומץ בן יין אדום
כף סוכר
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור

אופן הכנת הכרוב
יום לפני: לקצוץ את הכרוב לרצועות דקות ולערבב היטב עם הסוכר, חומץ ומעט מלח ולהשרות במקרר למשך לילה.

למחרת: לקצוץ את הבצל לרצועות דקות ולטגן בסיר עם השמן זית למשך 3 דקות.

להוסיף את הכרוב ואת התאנים חתוכות לריבועים.

להוסיף את היין ולבשל 2 דקות.

לתבל עם מלח ופלפל שחור.

לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור בחום 150 מעלות למשך כשעה וחצי או עד אשר הכרוב רך.

אופן הכנת העוף
לערבב את הדבש, סויה, חומץ ותבלינים(אם הדבש סמיך מדי אפשר לחמם אותו מעט).

להמליח מעט את העוף ולמרוח אותו בעזרת מברשת בתערובת הדבש.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-50 דקות. (מידי פעם אפשר למרוח עוד מהדבש תבלינים כדי לקבל ציפוי עשיר יותר).

להגיש את העוף עם הכרוב האפוי.

ניתן להוסיף גם אורז לבן או תפו"א צלוי.

את דבש התבלינים ניתן להכין עד שבוע מראש ואת הכרוב עד שלושה ימים לפני הארוחה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה