עטייף ממולא בריבה

מתכון ל- 40 יחידותחומרים לבלילת העטייף:2 כוסות קמח מנופה½2 כוסות מים½ כפית אבקת אפייה1 כפית סוכר¼1 כפית מלח½כפית ג'ינגר מגורר½2 כפית שמרים יבשיםצנצנת ריבה (טעמים לבחירתכם)אופן ההכנה:טורפים את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה חלקה ונטולת גושים. מניחים בטמפרטורת החדר למשך 40 דקות – עד שמופיעות בועות תסיסה, ומשאירים ל-10 דקות נוספות.מערבבים את התערובת עד שהבועות נעלמות.יוצקים מצקת אחת מהבלילה למחבת טפלון לא משומנת, ומטגנים מצד אחד בלבד.מניחים על משטח עבודה כשהצד המטוגן פונה כלפי מטה, וקורצים עיגולים בעזרת כוס.מניחים את החביתיות על משטח עבודה, ומקפידים שלא לערום אותן אחת על השנייה.מניחים כפית ריבה על חציו של העיגול וסוגרים לצורת סהרונים (שימו לב: הקצוות של העטייף וודאי ידבקו – משום שהצד שלא טוגן משמש אותנו כדבק).יוצקים שמן לקלחת עד לרבע הגובה ומטגנים עד להזהבה.מסננים, מניחים על נייר סופג, מעבירים לצלחת עמוקה ומצפים בסוכר.מומלץ להגיש מיד לאחר הטיגון."כרמים" במושב סגולה

מתכון ל- 40 יחידות

חומרים לבלילת העטייף:
2 כוסות קמח מנופה
½2 כוסות מים
½ כפית אבקת אפייה
1 כפית סוכר
¼1 כפית מלח
½כפית ג'ינגר מגורר
½2 כפית שמרים יבשים
צנצנת ריבה (טעמים לבחירתכם)

אופן ההכנה:
טורפים את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה חלקה ונטולת גושים.
מניחים בטמפרטורת החדר למשך 40 דקות – עד שמופיעות בועות תסיסה, ומשאירים ל-10 דקות נוספות.
מערבבים את התערובת עד שהבועות נעלמות.
יוצקים מצקת אחת מהבלילה למחבת טפלון לא משומנת, ומטגנים מצד אחד בלבד.
מניחים על משטח עבודה כשהצד המטוגן פונה כלפי מטה, וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
מניחים את החביתיות על משטח עבודה, ומקפידים שלא לערום אותן אחת על השנייה.
מניחים כפית ריבה על חציו של העיגול וסוגרים לצורת סהרונים (שימו לב: הקצוות של העטייף וודאי ידבקו – משום שהצד שלא טוגן משמש אותנו כדבק).
יוצקים שמן לקלחת עד לרבע הגובה ומטגנים עד להזהבה.
מסננים, מניחים על נייר סופג, מעבירים לצלחת עמוקה ומצפים בסוכר.
מומלץ להגיש מיד לאחר הטיגון.

"כרמים" במושב סגולה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר