עכשיו ביקנעם: מורגן מסעדה חקלאית מהגן אל המטבח

ירקות טריים ובשר טלה מרכיבים את מנות המסעדה החקלאית החדשה. מבעד לחלון יכולים האורחים להביט בגידולי החממה ובגינת התבלינים

במושבה יקנעם בעמק יזרעאל נפתחה מסעדה חקלאית חדשה הנקראת "מורגן". המסעדה שוכנת בתוך לול משפחתי ישן ששופץ והפך להיות מבנה המסעדה.

בני הזוג שי ומאיה מורגן חלמו להקים מסעדה במושבה בה גדלו, תוך מימוש רעיון "מטבח הגן" הכולל שילוב של גן ירק, חממה ודיר צאן, אשר תנובתם תספק את מירב צרכי המסעדה.
שי ומאיה מבשלים אוכל במסורת מטבחים סביב הים התיכון. הם מבקשים לשתף את אורחיהם בהנאה שבעבודה עם הטבע, וחשוב להם לשמור על המקורות והשורשים של המוצרים והאוכל.

הזוג רתם את בני המשפחה, ארבעה דורות, ויחד הם תרגמו את החלום לכדי מסעדה. לצד מבנה המסעדה שוכן דיר טלאים. סביב המסעדה גדלים תבלינים, ירקות ועצי פרי, ומבעד לחלונות יכולים אורחי המסעדה לראות את חממת הירקות הקטנה של המסעדה. כל אלה מרכיבים את המנות המוגשות מדי יום.

תפריט המסעדה מחולק לארבע עונות השנה, ונותן ביטוי לפריכות הירק שזה עתה נקטף. 
הדגש הוא על ארוחת טעימות בהגשה למרכז השולחן ממגוון סוגי העשייה והבישול הנשענים על חומר גלם לבחירת הסועד. ההתמחות היא בבשר טלה.
ניתן לבחור גם בשילוב צמחוני, פירות ים, עוף ומולארד.
בתפריט יש גם גלידות, לחמים וקינוחים, כולם מתוצרת בית.

מוצע לשלב את הביקור בטיול ברמות מנשה, מקום בו רועה העדר רוב ימות השנה, במיוחד בימי החורף והאביב.

מורגן
דרך העמק, יקנעם מושבה
טל. 04-9937101

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר