עכשיו גם תחרות שפים של מקומות עבודה

ISS מספקת כשני מיליון ארוחות צהרים בחודש למקומות עבודה, ביניהם אינטל, HP, משטרת ישראל, בית החולים אסותא, בנק לאומי, תעשייה אווירית ואסם

מימין לשמאל: שף משה כץ ממשרד העבודה, שף אלי פדידה, שף אורי גוטמן, רו"ח חזי עובדיה מנכ"ל ISS ישראל, הזוכה בתחרות שף אייל רדי, שף אביגדור ברו ושף צ'רלי פדידה
מימין לשמאל: שף משה כץ ממשרד העבודה, שף אלי פדידה, שף אורי גוטמן, רו"ח חזי עובדיה מנכ"ל ISS ישראל, הזוכה בתחרות שף אייל רדי, שף אביגדור ברו ושף צ'רלי פדידה. צילום שמעון מבעד לעדשה

חברת ISS קיימה תחרות בין השפים שלה במקומות עבודה. ISS – הקבוצה הגדולה בארץ לאספקת מכלול שירותים לארגונים, מוסדות ועסקים, מספקת כשני מיליון ארוחות צהרים בחודש למקומות עבודה, ביניהם אינטל, HP, משטרת ישראל, בית החולים אסותא, בנק לאומי, תעשייה אווירית ואסם.

במסגרת התחרות, אותה ארגן שף צ'רלי פדידה, היועץ הקולינרי של החברה שהיה בעבר השף של מלון שרתון תל אביב, התמודדו 12 שפים של ISS שמבשלים בחברות כמו אפלייד מטריאלס, אינטל, משטרת ישראל, פלקסטרוניקס, בנק לאומי, תעשייה אווירית ותעשייה צבאית, שהוטלה עליהם המשימה של הכנת ארוחה עם מצרכים שמחיריהם כ- 25-30 שקל. בתחרות זכה שף אייל רדי מהמפעל המרכזי של ISS – בעל יכולת ייצור של עד 30,000 מנות ביום. רדי עובד ב- ISS שירותי הסעדה מזה 10 שנים.

השופטים בתחרות היו וותיקים בקולינריה הישראלית: שף אביגדור ברו – שף רשת בתי המלון הילטון בישראל מזה כ- 50 שנה, שף אורי גוטמן – ממייסדי איגוד השפים בישראל ולשעבר שף במלון דן אכדיה, שף משה כץ – ממשרד העבודה, ושף אלי פדידה – בעל תואר מאסטר גולד עולמי מאולימפיאדת גרמניה לבישול ובעל מסעדה בירושלים.

צריכת בשר בקר אדום במקומות עבודה ירדה ב- 33% בעוד שחל גידול של 25% בצריכת בשר עוף והודו
צריכת בשר בקר אדום במקומות עבודה ירדה ב- 33% בעוד שחל גידול של 25% בצריכת בשר עוף והודו. צילום pixabay

"זו השנה השנייה שהתחרות מתקיימת בארץ, כאשר השף שזכה יטוס לתחרות השפים של ISS העולמית שתתקיים בדנמרק", אומר רו"ח חזי עובדיה, מנכ"ל ISS ישראל. "ענף ההסעדה במקומות עבודה בישראל עבר מהפכה קולינרית בולטת בשנים האחרונות תוך דגש על מגמות חדשנות, יצירתיות ובריאות, וזה מה שבאה להציג התחרות. השפים שלקחו חלק בתחרות היו צריכים להפגין כישורי יצירתיות וחדשנות, כפי שאנחנו מצפים מכל השפים שלנו".

מבדיקה שערכה חברת ISS, עולה כי בעשור האחרון הפחית הסועד הישראלי במקומות עבודה צריכת בשר בקר אדום ב- 33%, בעוד שחל גידול של 25% בצריכת בשר עוף והודו. הסיבה לכך נובעת משינוי בתפישת הציבור הישראלי כי בשר אדום פחות בריא מבשר עוף והודו. עוד עולה מהבדיקה כי במהלך העשור האחרון חל גידול של 60% בצריכת מנות על בסיס צמחוני או טבעוני, מאחר וכיום המודעות לנושא גבוהה יותר. כמו כן, במהלך העשור האחרון חל גידול של 25% בצריכת דגים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה