עלי גפן ממולאים בשר ברוטב טחינה ירוקה

מצרכים:10 עלי גפן טריים, מושרים במים חמים ל-5 דקות. אם אין, ניתן להשתמש בעלי גפן משומרים.250 גרם בשר כבש (ניתן גם עגל)1 צרור פטרוזיליה1 בצל, קצוץ דק דק2 שיני שום מגוררות1 פרוסת לחם לבן טרי, מושרית במעט מים2 כפיות חוויאג'1 עגבנייה, פרוסה לטבעות100 גרם שקדים טרייםלטחינה ירוקה:כחצי כוס טחינה גולמיתרבע צרור פטרוזיליהמיץ מלימון שלםמים קרים לפי הצורךמלחאופן ההכנה:בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל והשום. מוסיפים את הלחם והתבלינים.מערבבים היטב את כל החומרים עד שהם מתאחדים לגמרי.יוצרים מתערובת הבשר עיגולים קטנים, ועוטפים בעלי הגפן. בתבנית של תנור מסדרים את פרוסות עגבנייה ומפזרים עליה את השקדים.בעדינות מניחים על העגבניות והשקדים את עלי הגפן הממולאים.אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-20 דקות, ומוציאים.לרוטב טחינה: מוסיפים לטחינה הגולמית מים עד שמתקבל מרקם עדין ונוזלי יחסית (כמו של יוגורט).מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הלימון והמלח, לפי הטעם.מגישים לצד עלי הגפן או מזליפים מעט מעליהם.

מצרכים:
10 עלי גפן טריים, מושרים במים חמים ל-5 דקות. אם אין, ניתן להשתמש בעלי גפן משומרים.
250 גרם בשר כבש (ניתן גם עגל)
1 צרור פטרוזיליה
1 בצל, קצוץ דק דק
2 שיני שום מגוררות
1 פרוסת לחם לבן טרי, מושרית במעט מים
2 כפיות חוויאג'
1 עגבנייה, פרוסה לטבעות
100 גרם שקדים טריים

לטחינה ירוקה:
כחצי כוס טחינה גולמית
רבע צרור פטרוזיליה
מיץ מלימון שלם
מים קרים לפי הצורך
מלח

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל והשום.
מוסיפים את הלחם והתבלינים.
מערבבים היטב את כל החומרים עד שהם מתאחדים לגמרי.
יוצרים מתערובת הבשר עיגולים קטנים, ועוטפים בעלי הגפן.
בתבנית של תנור מסדרים את פרוסות עגבנייה ומפזרים עליה את השקדים.
בעדינות מניחים על העגבניות והשקדים את עלי הגפן הממולאים.
אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-20 דקות, ומוציאים.

לרוטב טחינה:
מוסיפים לטחינה הגולמית מים עד שמתקבל מרקם עדין ונוזלי יחסית (כמו של יוגורט).
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הלימון והמלח, לפי הטעם.
מגישים לצד עלי הגפן או מזליפים מעט מעליהם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר