עלי גפן ממולאים

כשבוחרים עלי הגפן העדיפו את העלים החדשים והרכים. למי שיש בגינה או בסביבתו גפן מוזמן לקטוף את העלים הטריים לשימוש בעונה או לעטוף אותם בנייר אלומיניום ולהקפיא אותם לשימוש גם לא בעונה, כך כה ניתן ליהנות מעלי הגפן לאורך כל השנה. לשימוש בעלי הגפן הטריים (או שיוצאים מהקפאה) מומלץ להרתיח במים חמים לכמה שניות ולהוציא למסננת.חומרים למילוי:כוס אורז1/2 כפית בהרט עירקי1/2 כפית קינמון1/2 כפית מלח2 כפיות שמן זית1.5 כפיות אבקת מרק טבעית של חוות דרך התבלינים4 כפות תערובת לאורז עם בשר של חוות דרך התבליניםלהשרות אורז 1/2 שעה במים רותחים. לסנן את האורז להוסיף תבלינים , שמן וכו' ולערבב.אם רוצים להוסיף בשר :על כל כוס אורז 250 ג' בשר. לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולתבל בבהרט עירקי ומלח.להוסיף לאורז לפני גילגול.גילגול העלים:לפרוס את העלה עם הצד החלק על השולחן. שמים מילוי – כפית וחצי בערך.מגלגלים גילגול אחד, סוגרים משני הצדדים וממשיכים לגלגל.ארגון ובישול בסיר:פורסים עגבנייה ובצל ומניחים בתחתית הסיר.שמים עלי גפן אחד על השני בשורות עד לגובה 3/4 סיר.מלמעלה לשים גם עגבניות ובצל.למלא במים רותחים + כפית מלח – עד לסוף הסיר.להביא לרתיחה, להנמיך לאש קטנה ולבשל שעה. חוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405קיבוץ חולתה, טל': 04-6915008זיכרון יעקב- רמת הנדיב , טל' 04-6897843אילת- כניסה צפונית לעיר, טל' 08-6332331קריית חיים (משה שרת 77), טל' 04-8724875גרנד קניון חיפה (בתוך לגעת באוכל), טל' 04-6817770

כשבוחרים עלי הגפן העדיפו את העלים החדשים והרכים. למי שיש בגינה או בסביבתו גפן מוזמן לקטוף את העלים הטריים לשימוש בעונה או לעטוף אותם בנייר אלומיניום ולהקפיא אותם לשימוש גם לא בעונה, כך כה ניתן ליהנות מעלי הגפן לאורך כל השנה.
לשימוש בעלי הגפן הטריים (או שיוצאים מהקפאה) מומלץ להרתיח במים חמים לכמה שניות ולהוציא למסננת.

חומרים למילוי:
כוס אורז
1/2 כפית בהרט עירקי
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
2 כפיות שמן זית
1.5 כפיות אבקת מרק טבעית של חוות דרך התבלינים
4 כפות תערובת לאורז עם בשר של חוות דרך התבלינים
להשרות אורז 1/2 שעה במים רותחים. לסנן את האורז להוסיף תבלינים , שמן וכו' ולערבב.

אם רוצים להוסיף בשר :
על כל כוס אורז 250 ג' בשר. לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולתבל בבהרט עירקי ומלח.
להוסיף לאורז לפני גילגול.

גילגול העלים:
לפרוס את העלה עם הצד החלק על השולחן.
שמים מילוי – כפית וחצי בערך.
מגלגלים גילגול אחד, סוגרים משני הצדדים וממשיכים לגלגל.

ארגון ובישול בסיר:
פורסים עגבנייה ובצל ומניחים בתחתית הסיר.
שמים עלי גפן אחד על השני בשורות עד לגובה 3/4 סיר.
מלמעלה לשים גם עגבניות ובצל.
למלא במים רותחים + כפית מלח – עד לסוף הסיר.
להביא לרתיחה, להנמיך לאש קטנה ולבשל שעה.

חוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405
קיבוץ חולתה, טל': 04-6915008
זיכרון יעקב- רמת הנדיב , טל' 04-6897843
אילת- כניסה צפונית לעיר, טל' 08-6332331
קריית חיים (משה שרת 77), טל' 04-8724875
גרנד קניון חיפה (בתוך לגעת באוכל), טל' 04-6817770

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר