fbpx

עלי רקפת ממולאים

יש לבחור עלים גדולים של רקפת, ביחוד לאחר שנגמרת הפריחה. יש לשטוף את העלים היטב ולהשרות אותם במים רותחים לדקה או שתיים על מנת שיתרככו מעט וניתן יהיה לטפל בהם למילוי.המילוי (לכ-50 עלים)שלושת רבעי כוס אורזחצי כוס שמן זיתמיץ משני לימונים גדולים1 בצל גדול קצוץחצי ראש שום כתושמלח, כמון, פלפל שחור(אפשר להוסיף בשר בקר טחון או כבש, אז להוריד מעט מהאורז).אופן הכנהטגנו את הבצל עם השום במעט שמן, הוסיפו את האורז, הבשר אם יש והתבלינים.פיתחו עלה ושטחו אותו, קרוב לפטוטרת שימו מעט מן המילוי, קפלו משני הצדדים וגלגלו. סדרו את העלים המגולגלים בתוך סיר במעגלים, מעל שימו כמון, מלח,את שמן הזית, הלימון וכוס וחצי של מים. הרתיחו ובשלו על אש קטנה שעה ורבע. (אם מלאתם עם בשר הוסיפו מעט זמן לבישול).להגיש חם או קר.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

יש לבחור עלים גדולים של רקפת, ביחוד לאחר שנגמרת הפריחה. יש לשטוף את העלים היטב ולהשרות אותם במים רותחים לדקה או שתיים על מנת שיתרככו מעט וניתן יהיה לטפל בהם למילוי.

המילוי (לכ-50 עלים)
שלושת רבעי כוס אורז
חצי כוס שמן זית
מיץ משני לימונים גדולים
1 בצל גדול קצוץ
חצי ראש שום כתוש
מלח, כמון, פלפל שחור
(אפשר להוסיף בשר בקר טחון או כבש, אז להוריד מעט מהאורז).

אופן הכנה
טגנו את הבצל עם השום במעט שמן, הוסיפו את האורז, הבשר אם יש והתבלינים.

פיתחו עלה ושטחו אותו, קרוב לפטוטרת שימו מעט מן המילוי, קפלו משני הצדדים וגלגלו. סדרו את העלים המגולגלים בתוך סיר במעגלים, מעל שימו כמון, מלח,את שמן הזית, הלימון וכוס וחצי של מים.

הרתיחו ובשלו על אש קטנה שעה ורבע. (אם מלאתם עם בשר הוסיפו מעט זמן לבישול).

להגיש חם או קר.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

תגובה אחת

  1. ממתי מותר לבשל עם צמחים מוגנים ? אינ שואל כי באמת אתמול טעמתי ממולאי רקפת ומאז אני חושב על זה

כתבו תגובה

חדש באתר