עם הפנים לאימא: פסטיבל שף תאכל ה-19

ב-11 בינואר ייפתח פסטיבל "שף תאכל" המסורתי, במסגרתו יציעו מסעדות שונות ברחבי הארץ ארוחה של שלוש מנות במחיר של 89 שקלים לסועד. הפסטיבל השנה יעסוק במנות, טעמים, ריחות ותבשילים המגיעים מהאימהות של השפים.

ב-11 בינואר ייפתח פסטיבל "שף תאכל" המסורתי, במסגרתו יציעו מסעדות שונות ברחבי הארץ ארוחה של שלוש מנות במחיר של 89 שקלים לסועד. הפסטיבל השנה יעסוק במנות, טעמים, ריחות ותבשילים המגיעים מהאימהות של השפים.

פסטיבל שף תאכל החל לפעול לפני כעשר שנים וזו תהיה הפעם ה- 19 שהפסטיבל מתקיים; הפעם בין 11 ל-20 בינואר, עשרה ימים בהם יציעו המסעדות המשתתפות מנה אחת או שתיים המוקדשות לאימא הפרטית של שף המסעדה.

 

כך לדוגמא, השף גיא פרץ ממסעדת גספצ'ו, בן למשפחת שפים שעלתה לארץ מקזבלנקה, יגיש פסטייה מרוקאית במלית נתחי פרגיות, אגוזים, שקדים וצימוקים בניחוח הל, קינמון וג'ינג'ר על מצע ריבת עגבניות שרי.

שף מריה פיסנץ מ- BABA YAGA התל אביבית, תציע לאורחי הפסטיבל את הגרסה שלה לוורניקי – כיסוני בצק הממולאים תפוחי אדמה ובצל מטוגן, ומוגשים עם שמנת וחמאה.

שף אלעד לוי ממסעדת SHINE & SHARP, יביא את הגרסה הטרנדית שלו לקובה הביתית בסגנון סורי שהוגשה בבית הוריו.

בצד המנות מהבית תציע כל מסעדה מנות נוספות המרכיבות תפריט ייחודי, כולל מנות צמחוניות וטבעוניות.

תמורת 89 שקלים לסועד יקבלו מי שיגיעו למסעדות המשתתפות, מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. נותן החסות המרכזי לפסטיבל הוא מותג הסיידר התפוחים האלכוהולי מבית קרלסברג, סומרסבי.

המסעדות המשתתפות בפסטיבל:
גוש דן
תל אביב: אושי אושי, אתנחתא, באבא יאגה, בר גיורא, הבליצ'ס ההונגרי, הסינית האדומה, קלימרה, ריבר, רג'ינה, שיין אנד שארפ, SAKAI, BIN 281.
גבעתיים: נאו סושי, קפה בן עמי.
רמת גן: הספסל, ריבר במגדלי בסר, ריבר בבורסה, BLACK.
פתח תקווה: ריבר.
קריית שדה התעופה: עד העצם.
השרון
הרצליה: אתניקה, וויטהול, מנציני, עד העצם, קולומבוס.
הוד השרון: דלי אסייתי, ימטויה, צ'ופצ'ופ.
רעננה: אדיסון ספוט, ריבר, שולה.
צומת ירקונים: כיופים בסנטר.
קדימה: TAYA.
נתניה: ג'קו.
הדרום
ראשל"צ: אספרסו בר, הצדף, ריבר.
חולון: אצה, ריבר.
גדרה: צ'וראסקו.
אשקלון: ויסטה.
אשדוד: אלדין בשדרה, אצה, קפה G.
רחובות: ריבר.
אשקלון: גספצ'ו.
צומת קסטינה: אצה.
ערד: דיוויד ג'ונס.
באר שבע: אצה.

ירושלים והסביבה

ירושלים: גבריאלה, לה בוקה.
מודיעין: לבנטינו.
בית שמש: אצה.
הצפון
מושב בצת: 300 גר'.
חיפה: קונפי.
בית שאן: אצה.
נהריה: אצה.
רמת ישי: אצה.
רמת צבי: אילו'ש.

לפרטים: שף תאכל, 077-5600978 (09:00-17:00)


צילום השפים: יעל צור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר