fbpx

ענני מרנג פטל

בעזרת שתי כפות גדולות חלקו את התערובת ל-10 גושים גדולים. השאירו רווח ניכר ביניהם מכיוון שבאפייה הם יגדלו לפי שניים מגודלם. טפטפו מעל כל גוש כפית ממחית הפטל ואז בעזרת קיסם השחילו את המחית דרך כל מרנג
מתכון מתוק מתוך הסרט החדש 'געגועים מתוקים' שמציג מבחר מיצירותיו של השף הישראלי וכוכב הקונדיטוריה הבינלאומי יותם אוטולנגי אשר שימש יועץ קולינרי להפקה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

ב- 30.12.2021 יעלה בבתי הקולנוע בישראל הסרט 'געגועים מתוקים' – דרמה עם טעם מתוק במיוחד. לצד השחקנים סיליה אימרי, שאנון טרבט, שלי קון, ביל פטרסון ורופרט פנרי-ג'ונס, מככבים בסרט גם הקינוחים אותם הכין השף הישראלי וכוכב הקונדיטוריה הבינלאומי יותם אוטולנגי, אשר שימש יועץ קולינרי להפקה ויצירות מטבחו מוצגות בסרט באופן מעורר תיאבון

 רכיבים להכנת מחית פטל

75 גרם פטל

10 גרם אבקת סוכר

רכיבים להכנת המרנג

295 גרם סוכר חום

5 חלבוני ביצים גדולות (בערך 150 גרם)

אופן ההכנה

השתמשו בשתי תבניות.

הכינו את המחית על ידי דחיפת הפטל דרך מסננת לקערה קטנה ופזרו מעל את אבקת הסוכר.

ערבבו היטב עד שהתערובת נעשית חלקה.

חממו מראש את התנור ל- 200 מעלות.

שפכו את הסוכר החום לאחת מתבניות האפייה ופזרו אותו לשכבה שווה.

חממו אותו במרכז התנור בערך 6-5 דקות עד שהסוכר ירגיש חם למגע ויקבל מעט צבע שונה.

ערבבו פעם אחת. אל תתנו לסוכר להפוך לקרמל. שפכו לקערה קטנה.

הנמיכו את חום התנור לחום הנמוך ביותר, בערך 110 מעלות.

ברגע שהסוכר מוכן השתמשו במיקסר חשמלי. הוסיפו את החלבונים לקערה והקציפו במהירות גבוהה במשך כ- 60 שניות עד שהם קלילים ואווריריים.

הפטיסרי של הסרט ושל השף קונדיטור יותם אוטולנגי

הוסיפו לאט את הסוכר החם, כף קינוח בכל פעם, והמשיכו לבחוש עד שהתערובת מתקררת ונעשית עבה מאוד וחלקה. גרדו את השאריות מצידי הקערה. תהליך זה ייקח בערך 10 דקות.

השתמשו במעט מרנג כדי להדביק את נייר האפייה לשתי התבניות.

בעזרת שתי כפות גדולות חלקו את התערובת ל-10 גושים גדולים. השאירו רווח ניכר ביניהם מכיוון שבאפייה הם יגדלו לפי שניים מגודלם.

טפטפו מעל כל גוש כפית ממחית הפטל, ואז בעזרת קיסם השחילו את המחית דרך כל מרנג.

אם תנסו להדביק אותו לתערובת המרנג, היא תתמוטט.

אפו בחלק העליון והאמצעי של התנור במשך 110 עד 120 דקות, והחליפו באמצע בין התבניות.

המרנג מוכן כשהגושים פריכים מבחוץ והתוכן עדיין רך, והם נשמעים חלולים כשטופחים על תחתיתם.

העבירו לתבנית רשת ברזל כדי לקרר ואחסנו בקופסת פלסטיק אטומה. בנוסף תזדקקו לשלושה מגשים עם נייר אפייה עליהם.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר