fbpx

עסקית בצפרה – לא ללכת, לרוץ

יש מצבים ומקרים בחיים בהם יש הזדמנות יוצאת מן הכלל שכדאי לחטוף אותה בשתי ידיים. גאידמק חשב שרכישת טיב טעם היא עסקה כזאת – ומי אני שאחלוק עליו, אבל ארוחה עסקית בצפרה של השף אבי קונפורטי ברח' יגאל אלון בתל-אביב, היא בוודאי הזדמנות כזאת
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

יש מצבים ומקרים בחיים בהם יש הזדמנות יוצאת מן הכלל שכדאי לחטוף אותה בשתי ידיים. גאידמק חשב שרכישת טיב טעם היא עסקה כזאת – ומי אני שאחלוק עליו, אבל ארוחה עסקית בצפרה של השף אבי קונפורטי ברח' יגאל אלון בתל-אביב, היא בוודאי הזדמנות כזאת.

איפה אתם יכולים לאכול בשעות 12.00 עד 17.00 צהרים במסעדה סופר-אופנתית ומדוברת, ולשלם רק 45 ₪ (מחיר התחלתי לעסקית) ולקבל מנה ראשונה – מה שמכונה כאן מנה קטנה (ובצדק, לפחות לגבי החצילים שאני אכלתי), מנה גדולה – כלומר מנה עיקרית, ואפילו לקבל כוס תה פירות קר או לימונדה עם ג'ינג'ר ועשב לימון?
מחירה של העסקית בצפרה נקבע לפי המנה הגדולה, פרט למקרים בהם מדובר בקטנות מיוחדות עם תוספת מחיר.

צפרה מאורגנת כמו חדר האוכל בבסיס טירונים רפיח חורף 1970 עם שולחנות ארוכים, וגם השולחנות הזוגיים כל כך קרובים אחד לשני ויוצרים תחושת שולחן ארוך, כך שלא רק שומעים מה מדברים לידכם, אלא גם אפשר להושיט את מקלותיכם ולסחוב לשכנים פיסת סושי. בצד יש שולחנות בסידור אחר – אולי חדר אוכל קצינים של בט"ר רפיח, לכו תדעו.
האמת שבארגון שולחנות דומה (עם ספסלים במקום כסאות) נתקלתי לראשונה במסעדת "בלגו" בלונדון, אותה תכנן ועיצב האדריכל הישראלי רון ארד, שבוודאי היה תחת השפעה צה"לית בעת עבודתו.
היום, מעצבי פנים רבים בארץ פועלים בכיוון זה שמקטין אינטימיות, ומאפשר אותה ליחידי סגולה המוזמנים לשבת בנישה האינטימית של צפרה הממוקמת בכניסה מימין.

ומשהו על הקירות והתקרה המעוטרים בשכבות של עץ נגרים באלכסונים בדומה לעבודות הנגרות הכושלות שלי בבית ספר יסודי גרשון אגרון בירושלים (לא לזלזל, מהכיתה הזאת יצא אלי יונס, היום מנכ"ל בנק המזרחי). השבכות משמשות כחיפוי לצבע הירוק של הקירות, החוזר גם בחרסינה הירוקה על קירות המטבח הפתוח.
ולפני האוכל, אי אפשר שלא לציין את שירותי הגברים (באלה של הנשים לא הייתי), עם קטורת בכניסה וקוביות קרח במשתנות – דיסנילנד.

ועכשיו לאוכל. תפריט הצהרים של צפרה מוגש בין השעה 12.00 עד 17.00, וכפי שכתוב עליו "נועד לתת פתרון בריא, פשוט וקל בארוחת הצהרים".
אורחי לארוחה בחר במנת אטריות סארי קארי עם עוף, חזיר וזוג שרימפס בקארי אגוזים ובוטנים חריף (53 ₪) – מנה גדולה וטעימה, שזיכתה אותו גם ללא תוספת תשלום בסלט בודהה בריאות – אמנם צלחת קטנה, אך גדושה עם ערמת ירקות ורוטב ויניגרט תפוז ובוטנים.
אני בחרתי בפילה דג אורגני מאודה (88 ₪), ופתחתי בחציל מאודה ברוטב סויה, חומץ אורז, שום ובצלים ירוקים- מנה קטנה מאוד (אפילו מדי, זה חציל – לא יקר, אפשר להוסיף) אך ריחנית, חריפה וטעימה מאוד. אין ספק שקונפורטי יודע לטפל בחציל.
פילה הדג המאודה בסויה סינית מתוקה, יין אורז בצלים ירוקים וג'ינג'ר – גדול ומוצק כהלכה, ועם זאת שוחה יותר מדי ברוטב הסויה והסאקי שלו; זכר לימיו העליזים במים.

השירות של צפרה נעים וקשוב. המלצרים – כן, לפחות במשמרת שלנו היו מלצרים זכרים – מסבירים את התפריט, וגם את העובדה שבצפרה אין סדר של הגשת המנות והכל מוגש, פחות או יותר, יחד.

אז לפני התפריט המלא של העסקית בצפרה הבא בהמשך, קבלו המלצה חמה. אולי המחירים יעלו, אולי הקסאמים יפסיקו לנחות על שדרות, אולי עמיר פרץ יגלח את שפמו. בינתיים רוצו לעסקית בצפרה: שילוב של מקום באופנה עם אוכל טוב. לא גדול, אבל מומלץ.

מנות קטנות
סלט חסות, טופו ואצות ויניגרט מיסו לבן
סלט עגבניות ומלפפונים ויניגרט פולי סויה בורמזי
סלט מלפפונים ואצות אורגני תחמיץ שמן שומשום חרוך
סלט שורשים, טופו ועשבי תיבול בויניגרט גרעיני שומשום אסיאתי
בודהה בריאות כרוב אדום, שורשים, כוסברה, נענע בויניגרט תפוזים ובוטנים
חציל מאודה ברוטב סויה, חומץ אורז, שום ובצלים ירוקים
אגרול ירקות סיני ברוטב מנגו חמוץ-מתוק עוקצני
כנפי עוף בגלייז אננס ותמצית צ'ילי
צפרה פוטומאקי רול – +33 ₪
ניו-סטיל סאשימי סלמון אטלנטי – +22 ₪
סלט קלמרי ובצל בויניגרט צ'ילי צ'אוולה אדום – +25 ₪

מנות גדולות
אטריות מוקפצות בכיריים אסיאתיות
צפרה מיאן אטריות, ירקות, אגוזי קשיו ברוטב שאוסינג מתקתק – 45 ₪
ג'אנטאבון עוף, טופו טרי, ירקות עונתיים, ביצה, ברוטב סויה קל – 46 ₪
פאנום פאי אטריות ביצים עם חזה עוף בקרמל ג'ינג'ר-שום חריף – 46 ₪
סארי קארי אטריות, עוף, חזיר וזוג שרימפס בקארי אגוזים ובוטנים חריף – 53 ₪
בקמי גורנג אטריות, ירקות, חזיר ושרימפס ברוטב כצ'אפ-מאניס אינדונזי – 53 ₪
פאד תאי, טופו, שרימפס, ביצה, בצל ירוק ונבטים בגלייז תמרינד ובוטנים – 53 ₪

מאכלי אורז
נאזי גורנג – אורז מטוגן עם עוף/ שרימפס/טופו וירקות קצוצים – 53 ₪
פאד קראפאו חזיר/עוף קצוץ עם ביצה, קפיר ליים, צ'ילי, ריחן ואורז – 53 ₪
גהאנג פד גאי נתחי פרגיות, במבו שוט, כוסברה טרייה בקארי תאילנדי – 65 ₪

יבשה וים
קואלה למפור ציקן חזה עוף עם סמבל אולק, ג'ינג'ר מסוכר, מלפפונים ונענע – 56 ₪
נואה פד פריק נתחי סירלויין עם צ'ילי יבש, שום ואגוזי קשיו – 85 ₪
שישיטו בלק טייגר שרימפס עם פלפל שחור ושום – 88 ₪

טאווה, סיגירי ותנור קיטור סיני
פאנג'הבי פרגיות עם בצלים חיים וצ'אטני נענע קל – 65 ₪
המבורגר יפני עם קטשופ וסאבי עצבני – 55 ₪
דג מאודה בסויה סינית מתוקה, יין אורז בצלים ירוקים וג'ינג'ר – 88 ₪


צפרה
רח' יגאל אלון 96 ת"א
טל. 03-6240044
www.zepra.co.il

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה