עפיפוני ריקוטה וצימוקי מוסקט עם תאנים מקורמלות מבצק ירקות של טבעול

רכיבים ל – 4 אנשיםחבילת בצק בטטה של "טבעול"300 גרם גבינת ריקוטה30 גרם סוכרחצי כפית תמצית ונילחצי קליפת לימון מגוררת3 כפות צימוקים1 ביצה4 תאנים טריותכף סוכר חוםאופן ההכנה1. מרדדים את בצק הבטטה וחותכים אותו לריבועים של 9X9 ס"מ.2. חותכים לכיוון המרכז מכל פינה חתך של 4 ס"מ ומקפלים את הפינה שמאלית של כל חתך לכיוון המרכז ומניחים בתבנית אפיה.3. יוצקים לקערה את גבינת הריקוטה, הסוכר, תמצית הוניל, קליפת הלימון, הצימוקים והביצה. מערבבים הכל בעדינות ויוצקים בעזרת כף במרכז כל "עפיפון".4. אופים כ – 18 דקות בחום של 170 מעלות.5. חותכים כל תאנה לשני חצאים, מפזרים מעט סוכר חום וצולים בגריל למשך 2 דקות.6. מניחים את התאנים במרכז כל "עפיפון".

רכיבים ל – 4 אנשים
חבילת בצק בטטה של "טבעול"
300 גרם גבינת ריקוטה
30 גרם סוכר
חצי כפית תמצית וניל
חצי קליפת לימון מגוררת
3 כפות צימוקים
1 ביצה
4 תאנים טריות
כף סוכר חום

אופן ההכנה
1. מרדדים את בצק הבטטה וחותכים אותו לריבועים של 9X9 ס"מ.

2. חותכים לכיוון המרכז מכל פינה חתך של 4 ס"מ ומקפלים את הפינה שמאלית של כל חתך לכיוון המרכז ומניחים בתבנית אפיה.

3. יוצקים לקערה את גבינת הריקוטה, הסוכר, תמצית הוניל, קליפת הלימון, הצימוקים והביצה. מערבבים הכל בעדינות ויוצקים בעזרת כף במרכז כל "עפיפון".

4. אופים כ – 18 דקות בחום של 170 מעלות.

5. חותכים כל תאנה לשני חצאים, מפזרים מעט סוכר חום וצולים בגריל למשך 2 דקות.

6. מניחים את התאנים במרכז כל "עפיפון".



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר