ערק מצדה מביא את טעמי לבנון

בכפר מעיליא שבגליל המערבי מזקקים ערק כשר למהדרין בשיטה לבנונית ומסורתית

"ערק מצדה" היא מזקקת בוטיק בכפר מעיליא שבגליל המערבי, בבעלות האחים ג'ריס וודיע חדיד, אשר הוקמה לפני כשנתיים כדי לייצר ולזקק ערק איכותי ואותנטי.
הרעיון הגיע מחבר לבנוני, צדלנ"יק לשעבר (היום מנהל המפעל), בעל מומחיות בייצור ערק מדורי דורות במולדתו, שהתאכזב מהערק הישראלי שלדעתו הנו חסר טעם.

הערק במזקקת "מצדה" מיוצר על פי מיטב המסורת הלבנונית מענבים משובחים שנבחרו בקפידה ועוברים תהליך של ערבוב ידני, אחסון ל-21 יום, התססה ושלושה זיקוקים בדודי הזיקוק "קרקה" העשויים מנחושת. בזיקוק הראשון מתקבל הכוהל, ובזיקוקים הבאים מוסיפים את זרעי האניס מזן מיוחד ומשובח שיובאו מסוריה דרך ירדן שמקנים לו את טעמו הייחודי.

"ערק מצדה" כשר למהדרין ועומד תחת פיקוח והשגחת רבנות מעלה יוסף לאורך כל ימות השנה. במזקקה מיוצרים ארבעה סוגי ערק שונים:
ערק ג'בלנא (הר) – 45% כוהל 750 מ"ל (65 שקלים) שעבר זיקוק אחד וטעמו ישראלי ועממי.
ערק ג'בלנא – 42% כוהל 500 מ"ל (52 שקלים).
ערק כפרון – ( ע"ש כפר סורי ששמעו יצא למרחוק בזכות מוניטין ייצור הערק) -5% כוהל 500 מ"ל (65 שקלים), שעבר שני זיקוקים וניחן בטעם לבנוני אסלי של אניס חזק במיוחד.
ערק אלוואדי – (ערק הדגל של המזקקה), 50% כוהל 500 מ"ל (100 שקלים), שעבר שלושה זיקוקים שאיפשרו לו לקבל את מרקמו החלק והנעים.
במזקקה אומרים כי "ערק מצדה" אינו יוצר תחושת חמרמורת (הנגאובר) כשמפריזים מעט בשתייתו.

"ערק מצדה" על ארבעת סוגיו זכה בארבע מדליות בתחרות "טרה וינו" אשתקד.
במזקקה פועל מרכז מבקרים שמארח בתיאום מראש קבוצות ופרטיים על כוסית ערק, כיבוד קל, הדרכה על תהליך הייצור, וכן סיור חופשי שמאפשר מבט מקרוב על תהלייך הייצור.

את הערק ניתן להשיג בחנויות האלכוהול והמינימרקטים ובאיזור המרכז ברשת חינאווי wine&more

מזקקת הבוטיק "ערק מצדה", אזור התעשייה מעיליא, טל. 057-5760384

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר