עת המלבק

בעלי יקבי הבוטיק, שחלקם גם מגדלי הכרמים, מחפשים את הייחוד הספציפי והשונות שלהם משאר היקבים או משאר אזורי הגידול

בעלי יקבי הבוטיק, שחלקם גם מגדלי הכרמים, מחפשים את הייחוד הספציפי והשונות שלהם משאר היקבים או משאר אזורי הגידול.

כולם מגדלים ומייצרים את הזנים המובילים המסורתיים: קברנה סוביניון, מרלו, שירז – ביינות האדומים; ובלבנים את הסוביניון בלאנק, שרדונה, ריזלינג וגוורצטרמינר.
השונות והייחוד ביקבים הם בהתפתחות של הענבים באזור הגידול השונה מאזור לאזור. הכיוון הנוסף הוא יצירת בלנדים מעניינים בין הזנים השונים.

לאחרונה אנו עדים לנטיעת זנים חדשים ולהפקת יינות נהדרים שמחוץ לקבוצת היינות המסורתיים הנ"ל.
כך גם אני ראיתי את חזון יצור היין ביקב שלי, עם פיתוח בלנדים חדשים וגידול ויצור יינות מזנים שונים המתאימים לאזור הגידול שלנו. כך היה בזן הברברה שהייתי מחלוצי הגידול וייצור היין הזני, שקיבל טעמים מאוד מעניינים מהכרם ליד היקב.

זן נוסף שראיתי לנכון להכניסו לאחר בדיקות רבות של התאמתו לאזור, הוא המלבק.
לארץ מגיעים יינות המלבק לרוב מארגנטינה, ולאחרונה חל גידול בדרישה ליין זה בקרב ציבור צרכני היין, שגילו בו טעם המתאים לסגנון הישראלי ונראה כי הוא נקלט יפה בארץ.
מעט מענבי המלבק שגדלו בארץ שימשו לבלנדים ביינות שונים ביקבים. לאחרונה יצר יקב טפרברג מלבק זני בכמות קטנה מאוד.

חלקת המלבק בכרם שלי בעמק קדש מתפתחת חזק מאוד באדמת הטרה רוסה, ויש צורך לרסן את הגידול ולדלל אשכולות. הפרי עוצמתי מאוד בגווני סגול נוטה לשחור.
היין שיוצר ללא תוספות של זנים אחרים – 100% מלבק; עבר תסיסה ארוכה בטמפרטורות של כ- 24 – 22 מעלות. היין אוכסן בחביות עץ אלון צרפתי – סגין מורו וסורי, מחציתן חדשות, במשך 18 חודשים. לאחר הביקבוק ימשיך היין לנוח ולהתפתח בבקבוק עוד כשנה עד להוצאתו למכירה.
היין מתאים למאכלי בשר בקר. טוב להגשה בטמפרטורה של  18 – 20 מעלות צלזיוס.

בשנה הבאה נצא עם יינות חדשים נוספים הנמצאים כעת ביקב, מתפתחים ומתבגרים לקראת יציאתם למכירה בשנת 2011. היינות שייצאו הם הפטיט ורדו בסדרה מצומצמת ביותר, ויין נוסף הוא בלנד מיוחד של סירה, קברנה ופטיט ורדו – יין שטרם ניתן לו שם.

יקב רמות נפתלי
מושב רמות נפתלי 
טל. 04-6940371, 054-7983100
[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר