פאד לי

מוסיפים בשר טחון ומטגנים 10 דקות עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים את הציר, הסויה, חלב קוקוס, רסק עגבניות, מחית קארי ופלפל שחור
מנה שיצרו יחד שף ירון שנבל מטאיה – מטבח אסייתי וסושי בר בקדימה והשף הסיני גאו לי בשנה הראשונה של המסעדה. אופיינית לחבל סצ'ואן, מורכבת מדפי אורז ותבשיל בקר טחון בבישול איטי ומתובלת בחמשת התבלינים הסינים (קינמון, ציפורן, כוכב אניס, פלפל סצ'ואן וזרעי שומר) אשר גורמים לה להיות מרגשת וייחודית

מצרכים ל-4 סועדים

½ ק"ג בשר טלה טחון

1 בצל לבן בינוני קצוץ דק

½ גזר קצוץ דק

½ גבעול סלרי קצוץ דק

3 שיני שום

1 כף תערובת חמשת התבלינים (לקנות)

1 כוס וחצי ציר עוף

3 כפות שמן סויה

3 כפות סויה

1 כפית פלפל שחור

1 כף מחית קארי ירוק

3 כפות רסק עגבניות

½ כוס חלב קוקוס

15 עלי נענע

15 עלי בזיליקום

1 כף בצל ירוק קצוץ

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

מטגנים בסיר עם השמן את הירקות, בצל , סלרי וגזר כ-10 דקות בלהבה בינונית.

מוסיפים 2 שיני שום ומטגנים 2 דקות נוספות.

מוסיפים בשר טחון ומטגנים 10 דקות עד שהנוזלים מתאדים.

מוסיפים את הציר, הסויה, חלב קוקוס, רסק עגבניות, מחית קארי ופלפל שחור.

מבשלים 20 דקות תוך כדי ערבוב.

להוסיף כל העלים פנימה, לערבב כדקה ולהגיש.

הגשה

מומלץ להגיש על מצע אורז או להקפצה עם אטריות אורז.

לקשט מעל עם עלי כוסברה.

מסעדת טאיה09-7728878

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר