פאייה בנוסח ולנסיה

החומרים הדרושים500 גרם פרגית עוף 30 יחידות שרימפס קריסטל (מקולף עם ראש וזנב) 30 יחידות גוף קלמארי פרוס 1 פלפל אדום 2 בצלים בינונים 6 שיני שום 1 גבעול סלרי אמריקאי 100 גר שעועית ירוקה חלוטה 1 יחידה עגבניה קלופה ומרוקנת מגרעינים 400 גרם אורז עגול חצי גרם זעפרן פתוח עם ציר רותח כ-600 מ"ל ציר דגים חצי כפית פפריקה מתוקה רבע כפית פפריקה חריפה רבע כפית פלפל שחור 6 כפות שמן זית 2 כפית מלח (לפי הטעם) 2 לימוניםהוראות הכנהחותכים את כל הירקות לרצועות דקות. חותכים את הבשר לקוביות קטנות. מחממים המחבת שטוחה ורחבה את שמן הזית,מטגנים את הבשר, מוסיפים את הירקות עד להזהבה מתבלים. מוסיפים את האורז, העגבניות,הקלמארי, מערבבים היטב ומנמיכים את האש. מוסיפים את ציר הדגים החם ומבשלים 10 דקות. מניחים את השרימפס מעל, מבשלים עוד 10 דקות על להבה נמוכה, עד לסיום ספיגת הציר. מכסים במגבת ונותנים מנוחה 10 דקות. לפני ההגשה מקשטים ברבעי לימון טריים.

החומרים הדרושים

500 גרם פרגית עוף
30 יחידות שרימפס קריסטל (מקולף עם ראש וזנב)
30 יחידות גוף קלמארי פרוס
1 פלפל אדום
2 בצלים בינונים
6 שיני שום
1 גבעול סלרי אמריקאי
100 גר שעועית ירוקה חלוטה
1 יחידה עגבניה קלופה ומרוקנת מגרעינים
400 גרם אורז עגול
חצי גרם זעפרן פתוח עם ציר רותח
כ-600 מ"ל ציר דגים
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פפריקה חריפה
רבע כפית פלפל שחור
6 כפות שמן זית
2 כפית מלח (לפי הטעם)
2 לימונים

הוראות הכנה
חותכים את כל הירקות לרצועות דקות. חותכים את הבשר לקוביות קטנות.

מחממים המחבת שטוחה ורחבה את שמן הזית,מטגנים את הבשר, מוסיפים את הירקות עד להזהבה מתבלים.

מוסיפים את האורז, העגבניות,הקלמארי, מערבבים היטב ומנמיכים את האש.

מוסיפים את ציר הדגים החם ומבשלים 10 דקות.

מניחים את השרימפס מעל, מבשלים עוד 10 דקות על להבה נמוכה, עד לסיום ספיגת הציר.

מכסים במגבת ונותנים מנוחה 10 דקות.

לפני ההגשה מקשטים ברבעי לימון טריים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר