פאייה ירקות

החומרים הדרושים500 גרם ירקות שורש (בצל, סלרי,כרישה,גזר,שורש פטרוזיליה וסלרי) חצי ק"ג תחתיות ארטישוק 1 צרור אספרגוס 2 בצלים בינונים 6 שיני שום 2 יח' עגבניות קלופות ומגולענות 400 גרם אורז עגול כ-600 מ"ל מים/ ציר ירקות רבע כפית פלפל שחור 6 כפות שמן זית 2 כפיות מלח (לפי הטעם) 100 גרם פרמזן מגוררהוראות הכנהחותכים את ירקות השורש לקוביות קטנות. חולטים וחותכים את הארטישוקים לשמיניות. מקלפים וחולטים את האספרגוס, חותכים לפיסות. מחממים במחבת שטוחה ורחבה את שמן הזית ומטגנים את ירקות השורש, השום והבצל עד להזהבה. מתבלים. מוסיפים את האורז, העגבניות, הארטישוק,מערבבים היטב ומנמיכים את האש. מוסיפים את ציר הירקות או מים ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את האספרגוס ומבשלים עוד 10 דקות על להבה נמוכה, עד לסיום ספיגת הציר, מכסים במגבת ונותנים מנוחה 10 דקות. לפני ההגשה מפזרים לתוך הפאייה פרמזן מגורר.

החומרים הדרושים
500 גרם ירקות שורש (בצל, סלרי,כרישה,גזר,שורש פטרוזיליה וסלרי)
חצי ק"ג תחתיות ארטישוק
1 צרור אספרגוס
2 בצלים בינונים
6 שיני שום
2 יח' עגבניות קלופות ומגולענות
400 גרם אורז עגול
כ-600 מ"ל מים/ ציר ירקות
רבע כפית פלפל שחור
6 כפות שמן זית
2 כפיות מלח (לפי הטעם)
100 גרם פרמזן מגורר

הוראות הכנה
חותכים את ירקות השורש לקוביות קטנות.

חולטים וחותכים את הארטישוקים לשמיניות.

מקלפים וחולטים את האספרגוס, חותכים לפיסות.

מחממים במחבת שטוחה ורחבה את שמן הזית ומטגנים את ירקות השורש, השום והבצל עד להזהבה.

מתבלים.

מוסיפים את האורז, העגבניות, הארטישוק,מערבבים היטב ומנמיכים את האש.

מוסיפים את ציר הירקות או מים ומבשלים 10 דקות.

מוסיפים את האספרגוס ומבשלים עוד 10 דקות על להבה נמוכה, עד לסיום ספיגת הציר, מכסים במגבת ונותנים מנוחה 10 דקות.

לפני ההגשה מפזרים לתוך הפאייה פרמזן מגורר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר