פאייה קלאמרי שחורה

החומרים הדרושים700 גרם קלמארי מלוכלך 1-2 שקיות דיו קלמארי שחור (4. גר') 2 בצלים בינונים 6 שיני שום 1 צרור עלי מנגולד 400 גר' אורז עגול כ-600 מ"ל ציר דגים רבע כפית פלפל שחור 6 כפות שמן זית 2 כפיות מלח (לפי הטעם) מיץ מ-2 לימוניםהוראות הכנהמנקים את הקלמארי ולחתוך לרצועות דקות. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים. מחממים במחבת שטוחה ורחבה שמן זית ומטגנים את גבעולי המנגולד,שום ובצל להזהבה (מוציאים מהמחבת קודם את המנגולד וממשיכים לטגן את השום והבצל), מתבלים. מוסיפים את האורז והקלמארי, מערבבים היטב ומנמיכים את האש. מוסיפים את ציר הדגים החם ומבשלים 10 דקות, לציר מוסיפים את הדיו אחרי שפותחים אותו לחד עם נוזל חם. מוסיפים את עלי המנגולד ומיץ הלימון ומבשלים עוד 10 דקות על להבה נמוכה, עד לסיום ספיגת הציר,מכסים במגבת ונותנים מנוחה 10 דקות. לפני ההגשה מקשטים ברבעי לימון נוספים.

החומרים הדרושים
700 גרם קלמארי מלוכלך
1-2 שקיות דיו קלמארי שחור (4. גר')
2 בצלים בינונים
6 שיני שום
1 צרור עלי מנגולד
400 גר' אורז עגול
כ-600 מ"ל ציר דגים
רבע כפית פלפל שחור
6 כפות שמן זית
2 כפיות מלח (לפי הטעם)
מיץ מ-2 לימונים

הוראות הכנה
מנקים את הקלמארי ולחתוך לרצועות דקות.

מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים.

מחממים במחבת שטוחה ורחבה שמן זית ומטגנים את גבעולי המנגולד,שום ובצל להזהבה (מוציאים מהמחבת קודם את המנגולד וממשיכים לטגן את השום והבצל), מתבלים.

מוסיפים את האורז והקלמארי, מערבבים היטב ומנמיכים את האש.
מוסיפים את ציר הדגים החם ומבשלים 10 דקות, לציר מוסיפים את הדיו אחרי שפותחים אותו לחד עם נוזל חם.

מוסיפים את עלי המנגולד ומיץ הלימון ומבשלים עוד 10 דקות על להבה נמוכה, עד לסיום ספיגת הציר,מכסים במגבת ונותנים מנוחה 10 דקות.

לפני ההגשה מקשטים ברבעי לימון נוספים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר