פאי אגסים ופרג בבצק עלים

יובל בר-נר איש האגסים המייצג את מועצת האגסים האמריקאית בישראל מציע לקראת פורים מתכון קצת שונה שמשלב פרג ואגסים

אופים במשך 40 דקות לערך עד שהבצק תופח ומשחים. מגישים עם כדור גלידה ומעט אבקת סוכר מעל
אופים במשך 40 דקות לערך עד שהבצק תופח ומשחים. מגישים עם כדור גלידה ומעט אבקת סוכר מעל

מצרכים ל- 6 מנות

500 גר' בצק עלים מרודד מופשר

ביצה טרופה להברשה

למלית

100 גר' פרג טחון

200 מ"ל קרם קוקוס

50 גר' סוכר

2 כפות דבש

3 אגסי אנג'ו קלופים וחתוכים לאורך לשישיות

60 גר' סוכר

2 כפות ברנדי

להגשה

גלידה וניל ומעט אבקת סוכר

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את האגסים החתוכים עם הסוכר והברנדי ומשרים למשך חצי שעה לערך.

מכינים מלית: מביאים לרתיחה בסיר קטן, חלב, חמאה, סוכר ודבש.

מוסיפים את הפרג ומבשלים עוד כדקה על אש קטנה.

מסירים מהכיריים ומצננים מעט. מעבירים לשק זילוף.

מחממים תנור אפיה למצב טורבו בחום של 180 מעלות.

מחלקים את בצק העלים לשני ריבועים בגודל 30 ס"מ בערך. מניחים ריבוע אחד על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומסמנים עיגול בקוטר 20 ס"מ בערך על הבצק.

מזלפים או מורחים את מלית הפרג בשכבה אחידה בגובה 1 ס"מ.

מסננים את האגסים מהסוכר ומהנוזלים שהפרישו, ומסדרים בשכבה אחידה על מלית הפרג.

עושים חור קטן (2 ס"מ) בחלקו השני של הבצק, ומניחים מעל הבצק שעליו מלית האגסים והפרג.

סוגרים כמו כיסון גדול. חותכים את שולי הבצק העודפים.

מקשטים בעזרת הסכין ומורחים ביצה טרופה.

אופים במשך 40 דקות לערך, עד שהבצק תופח ומשחים.

הגשה

מגישים עם כדור גלידה ומעט אבקת סוכר מעל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה