fbpx

פאי אוכמניות

לאחר קירור הריבה מכסים את בסיס הטארט-פאי בריבה. את הבצק שנשאר מסדרים בצורת שתי וערב ומפזרים את פרוסות השקדים. צילום סומאק
גדי אולשנסקי – שף מסעדת סומאק במתחם מלון הבוטיק וילה גליליי בצפת, מציע מתכון של פאי אוכמניות: "השילוב בין החמוץ למתוק יוצר טעם קסום, זה הפאי האהוב עלי"
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

חומרים לבצק

254 גרם קמח לבן מנופה

100 גרם סוכר

125 גרם מחמאה

1 ביצה

צילום סומאק

אופן ההכנה

מערבבים יחד קמח, סוכר, חמאה וביצה.

את הבצק שנוצר מכסים בניילון נצמד.

מקררים כ-30 דקות.

מרדדים את הבצק.

מסדרים בתבנית פאי בעובי 2 ס"מ.

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מכניסים לאפייה עיוורת עם נייר אפייה ומעליו קטנייה למשך מספר דקות עד שהבסיס מושחם קלות.

מכינים ריבת אוכמניות ביתית ביחס ½ קילו סוכר לכל קילו אוכמניות, בבישול איטי על אש נמוכה.

לאחר קירור הריבה מכסים את בסיס הטארט-פאי בריבה.

את הבצק שנשאר מסדרים בצורת שתי וערב.

מפזרים את פרוסות השקדים.

אופים בתנור בחום של 170 מעלות.

לפני הגשה מפזרים מעט אבקת סוכר.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר