חומרים לבצק
254 גרם קמח לבן מנופה
100 גרם סוכר
125 גרם מחמאה
1 ביצה
אופן ההכנה
מערבבים יחד קמח, סוכר, חמאה וביצה.
את הבצק שנוצר מכסים בניילון נצמד.
מקררים כ-30 דקות.
מרדדים את הבצק.
מסדרים בתבנית פאי בעובי 2 ס"מ.
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מכניסים לאפייה עיוורת עם נייר אפייה ומעליו קטנייה למשך מספר דקות עד שהבסיס מושחם קלות.
מכינים ריבת אוכמניות ביתית ביחס ½ קילו סוכר לכל קילו אוכמניות, בבישול איטי על אש נמוכה.
לאחר קירור הריבה מכסים את בסיס הטארט-פאי בריבה.
את הבצק שנשאר מסדרים בצורת שתי וערב.
מפזרים את פרוסות השקדים.
אופים בתנור בחום של 170 מעלות.
לפני הגשה מפזרים מעט אבקת סוכר.