fbpx

פאי טונה מועשר בחלבון

יוצקים מעל את מחצית הבלילה הנותרת לכיסוי התערובת. מעבירים לתבנית אפייה ואופים בתנור 15 דקות עד הזהבה. צילום דן פרץ
במיוחד לחובבי הפאי מציעה הרבלייף מתכון שמתאים גם כמנה עיקרית וגם כארוחה קלה לבוקר או לערב. בריא ומועשר בחלבון להכנה בתבנית בקוטר 15 ס"מ
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ דק

1 שן שום כתושה

100 גרם טונה במים

3 חלמונים

4 כפות מדידה אבקת חלבון

100 גרם גבינה לבנה

1 כף מים

מלח ים לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

פטרוזיליה קצוצה – להגשה

צילום דן פרץ

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180מעלות.

משמנים תבנית בקוטר 15 ס״מ במעט שמן.

מחממים את שמן הזית במחבת מעל להבה בינונית.

כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך והזהבה.

מוסיפים את השום ומטגנים דקה.

מצננים.

מוסיפים את הטונה,

מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

מניחים את החלמונים בקערה ומקציפים לבלילה תפוחה ובהירה.

מוסיפים את אבקת החלבון, הגבינה הלבנה והמים.

מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לבלילה אחידה.

מחממים מחבת בקוטר 15 ס״מ מעל להבה בינונית.

מברישים במעט שמן ויוצקים מחצית מהבלילה לשכבה אחידה.

מערסלים בעדינות את המחבת לציפוי הדפנות בבלילה.

ומטגנים עד שהחביתית מיוצבת.

מפזרים מעל את תערובת הטונה והבצל.

יוצקים מעל את מחצית הבלילה הנותרת לכיסוי התערובת.

מעבירים לתבנית אפייה.

אופים בתנור 15 דקות עד הזהבה.

הגשה

מצננים מספר דקות לפני שהופכים את הפאי על צלחת הגשה.

מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

מגישים, מומלץ עם יוגורט בצד.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר