פאי ט"ו בשבט

המצרכים לבצק: 180 גרם קמח 120 גרם חמאה2 כפות מים קרים2 כפות אבקת סוכרקורט מלחכמה טיפות מיץ לימוןהמצרכים למלית הפאי:150 גרם אגוזי לוז150 גרם אגוזי מלך100 גרם פירות יבשים (שזיפים, משמשים, תאנים)350 גרם סוכר175 גרם שמנת מתוקה אופן הכנת הבצק:את כל החומרים לבצק לשים בפוד פרוססור ולעבד עד שנוצר כדור בצק.  לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר במקרר מספר שעות.לאחר מכן להוציא את הבצק ולרדד לפאי בתבנית בקוטר 26 ולהכניס למקפיא למספר דקות, עד שהבצק קופא.אופן הכנת המלית והפאי:בסיר מביאים את השמנת לרתיחה.בסיר בעל תחתית כבדה להמיס את הסוכר עד שהופך לקרמל. להוריד מהאש ולהוסיף את השמנת הרתוחה לאט לאט תוך כדי ערבוב מתמיד, עד קבלת תערובת הומוגנית. להוסיף את האגוזים והפירות היבשים לתוך התערובת.לשטח על הבצק הקפוא.לאפות כ– 25 דקות בתנור מחומם מראש ל– 175 מעלות.

המצרכים לבצק:
180 גרם קמח
120 גרם חמאה
2 כפות מים קרים
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
כמה טיפות מיץ לימון

המצרכים למלית הפאי:
150 גרם אגוזי לוז
150 גרם אגוזי מלך
100 גרם פירות יבשים (שזיפים, משמשים, תאנים)
350 גרם סוכר
175 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנת הבצק:
את כל החומרים לבצק לשים בפוד פרוססור ולעבד עד שנוצר כדור בצק. 
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר במקרר מספר שעות.
לאחר מכן להוציא את הבצק ולרדד לפאי בתבנית בקוטר 26 ולהכניס למקפיא למספר דקות, עד שהבצק קופא.

אופן הכנת המלית והפאי:
בסיר מביאים את השמנת לרתיחה.
בסיר בעל תחתית כבדה להמיס את הסוכר עד שהופך לקרמל.
להוריד מהאש ולהוסיף את השמנת הרתוחה לאט לאט תוך כדי ערבוב מתמיד, עד קבלת תערובת הומוגנית. 
להוסיף את האגוזים והפירות היבשים לתוך התערובת.
לשטח על הבצק הקפוא.
לאפות כ– 25 דקות בתנור מחומם מראש ל– 175 מעלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר