פאי לימון קלאסי

חומרים לבצק לפאי:180 גר' קמח120 גר' חמאה2 כפות מים קרים2 כפות אבקת סוכרקורט מלחכמה טיפות מיץ לימוןהכנה:לשים את כל חומרי הבצק בפוד פרוססור.לעבד עד שנוצר כדור בצק.לעטוף בניילון נצמד ולקרר במקרר.חומרים לפאי:250 CC חלב45 גר' קורנפלור30 גר' סוכרמיץ וקליפה מ- 3 לימונים (1/2 כוס)190 גר' סוכר180 גר' אבקת סוכר5 חלמונים6 חלבוניםאופן ההכנה:לרדד בצק לפאי בתבנית 26, לשים במקפיא, לכסות בנייר אלומיניום ולאפות אפיה מלאה. להניח בצד.בסיר קטן לערבב חלב ומיץ לימון על האש ולהביא לרתיחה.בקערה נפרדת לערבב עם מקצף חלמונים + 30 גר' סוכר + קורנפלור, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.כשהחלב והלימון רותחים, להוסיף כמחצית מהנוזלים לקערת הלימונים.לערבב היטב עד שהכל נמס ואחיד.להחזיר לסיר ולהחזיר לאש. לערבב כל הזמן עד שמסמיך. להוריד מהאש ולהוסיף לימון ולערבב.בקערת המיקסר להקציף חלבונים + 190 גר' סוכר, עד שמתקבל קצף יציב אך מבריק.כשמוכן להוסיף 115 גר' אבקת סוכר ולערבב בעדינות.מחצית מהקצף להוסיף לתערובת החלמונים ולערבב.לשטח על קלתית הבצק.

חומרים לבצק לפאי:
180 גר' קמח
120 גר' חמאה
2 כפות מים קרים
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
כמה טיפות מיץ לימון

הכנה:
לשים את כל חומרי הבצק בפוד פרוססור.
לעבד עד שנוצר כדור בצק.
לעטוף בניילון נצמד ולקרר במקרר.

חומרים לפאי:
250 CC חלב
45 גר' קורנפלור
30 גר' סוכר
מיץ וקליפה מ- 3 לימונים (1/2 כוס)
190 גר' סוכר
180 גר' אבקת סוכר
5 חלמונים
6 חלבונים

אופן ההכנה:
לרדד בצק לפאי בתבנית 26, לשים במקפיא, לכסות בנייר אלומיניום ולאפות אפיה מלאה. להניח בצד.
בסיר קטן לערבב חלב ומיץ לימון על האש ולהביא לרתיחה.
בקערה נפרדת לערבב עם מקצף חלמונים + 30 גר' סוכר + קורנפלור, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
כשהחלב והלימון רותחים, להוסיף כמחצית מהנוזלים לקערת הלימונים.
לערבב היטב עד שהכל נמס ואחיד.
להחזיר לסיר ולהחזיר לאש.
לערבב כל הזמן עד שמסמיך.
להוריד מהאש ולהוסיף לימון ולערבב.
בקערת המיקסר להקציף חלבונים + 190 גר' סוכר, עד שמתקבל קצף יציב אך מבריק.
כשמוכן להוסיף 115 גר' אבקת סוכר ולערבב בעדינות.
מחצית מהקצף להוסיף לתערובת החלמונים ולערבב.
לשטח על קלתית הבצק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר