פאי לימון שקוף עם מרנג

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לפאי (תַּמְלִיא בעברית) - מאפה עשוי בתבנית עגולה בעלת דפנות נמוכות וממולא במילויים שונים. הפאי המוצע כאן לא מחמיץ פנים ללימון

מוציאים את המאפה מהתנור. מברישים אותו בביצה הטרופה ואופים שוב במשך כ-15 דקות עד קבלת צבע זהוב

רכיבים

1 גיליון בצק פריך

ג'לטין טבעי: 22 גרם אבקה או 12 גיליונות

500 מ"ל מים

250 גרם סוכר

1 כף תמצית לימון

4-5 כפות מיץ לימון

למרנג

3 חלבוני ביצה בטמפרטורת החדר

כוס (120 גרם) סוכר

קורט מלח

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל- 200 מעלות.

מניחי את גיליון הבצק הפריך בתבנית פאי משומנת היטב.

מהדקים לדפנות וחותכים את עודפי הבצק מהדפנות.

מניחים מעט משקל מעל לבצק למניעת העלייה (למשל, ניתן להניח קטניות לא מבושלות על הבצק).

אופים במשך 5 דקות.

מוציאים את המאפה מהתנור.

מברישים אותו בביצה הטרופה.

אופים שוב במשך 15 דקות לערך עד קבלת צבע זהוב.

מניחים את הבסיס בצד על מנת שיתקרר.

מכינים את הג'לי הלימוני

מחממים את המים יחד עם הסוכר בסיר.

ברגע שהם חמים (ללא הרתחה) מוסיפים את אבקת הג'לטין. אם אתם משתמשים בסדיני ג'לטין – הרטיבו אותם מראש לריכוך ראשוני, נערו את טיפות המים העודפות והוסיפו לסיר.

הורידו את הסיר מן האש.

ערבבו עד המסה מוחלטת של הג'לטין.

הוסיפו את מיץ הלימון ואת התמצית.

לאחר שהתמיסה הגיעה לטמפרטורת החדר הכניסו אותה למקרר לזמן מה על מנת שתתייצב מעט.

לאחר צינון קל במקרר יוצקים את תערוכת המילוי על בסיס הפאי.

מקררים למשך 5-6 שעות לפחות, אם כי תמיד מומלץ להשאיר אותו בן לילה.

להכנת המרנג

מכניסים את חלבוני הביצה והמלח לקערה נקיה ויבשה ומקציפים.

כאשר הקצף מתחיל להיווצר מכניסים בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף יציב (שאיננו זז גם כאשר הקערה מוטת הצידה).

מכניסים את הקצף לשקית זילוף.

מקשטים את הפאי עם פסגות לבנות לפני ההגשה.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה