fbpx

פאי מרנג לימון קלאסי

מצרכים לפאי בקוטר 24 ס"מ:לתחתית בצק פריך: 2 חלמונים 200 גר' חמאה 100 גר' סוכר דק (סוגת)300 גר' קמח כפית גרידת לימוןכפית גרידת תפוזקורט מלחחצי כפית תמצית וניל משובחתלמלית: 80 מ"ל מיץ לימון 85 גר' סוכר דק30 גר' חמאה 200 מ"ל מים גרידה מלימון אחד60 מ"ל מים קרים1 חלמון ביצה30 גר' קורנפלור למרנג: 3 חלבונים 100 גר' סוכר אופן ההכנה: מכינים את הבצק:- מחממים תנור ל-180 מעלות.במעבד מזון מניחים את החלמונים החמאה והסוכר, ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד. מוציאים ממעבד המזון לשים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקריים לשעה.משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (חצי סנטימטר לערך), מניחים לה להתקרר במקפיא כחצי שעה. אופים את הבסיס עד שהבצק משחים. מכינים את המלית:שמים בסיר את מיץ הלימון, גרידת הלימון, מים, סוכר וחמאה.מחממים עד לרתיחה. שמים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים.טורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה. שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך. מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר. להכנת גבעות המרנג: בסיר כפול מניחים את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת הסוכר.מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב מאוד. מזליפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג). בכדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, יש לכוון את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות ולהכניס את הפאי לשתיים-שלוש דקות.צ'רלי פדידה – שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת "אוליב ליף"
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים לפאי בקוטר 24 ס"מ:
לתחתית בצק פריך:
2 חלמונים
200 גר' חמאה
100 גר' סוכר דק (סוגת)
300 גר' קמח
כפית גרידת לימון
כפית גרידת תפוז
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל משובחת

למלית:
80 מ"ל מיץ לימון
85 גר' סוכר דק
30 גר' חמאה
200 מ"ל מים
גרידה מלימון אחד
60 מ"ל מים קרים
1 חלמון ביצה
30 גר' קורנפלור

למרנג:
3 חלבונים
100 גר' סוכר

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון מניחים את החלמונים החמאה והסוכר, ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד.
מוציאים ממעבד המזון לשים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקריים לשעה.
משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (חצי סנטימטר לערך), מניחים לה להתקרר במקפיא כחצי שעה.
אופים את הבסיס עד שהבצק משחים.

מכינים את המלית:
שמים בסיר את מיץ הלימון, גרידת הלימון, מים, סוכר וחמאה.
מחממים עד לרתיחה.
שמים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים.
טורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה.
שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך.
מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר.

להכנת גבעות המרנג:
בסיר כפול מניחים את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת הסוכר.
מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
מזליפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג).
בכדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, יש לכוון את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות ולהכניס את הפאי לשתיים-שלוש דקות.

צ'רלי פדידה – שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת "אוליב ליף"

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר