פאי נקטרינות

מתכון של מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, עבור סולתם. הקיץ מגיע והפירות הצבעוניים קורצים ונערמים על מדפי החנויות ודוכני שוק. הנה מתכון לשימוש טעים טעים בנקטרינות הקיץ

חותכים את הנקטרינות לפרוסות דקות. מערבבים בקערה עם יתר הרכיבים ויוצקים על פני הקלתית. צילום גל בן זאב

חומרים לפאי בקוטר 24 ס״מ

לבצק פריך

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
180 גרם (כוס ורבע) קמח לבן
4 כפות אבקת סוכר
1כפית תמצית וניל
1 חלמון
2 כפות מים קרים

למלית

 5 נקטרינות

3/4 כוס סוכר

מיץ מחצי לימון

3 כפות קורנפלור גדושות

צילום גל בן זאב

אופן ההכנה

לבצק פריך

מכניסים למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה חמאה, קמח ואבקת סוכר.

מעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים וניל, חלמון וכף אחת של מים.

ממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק – רק אם יש צורך מוסיפים את כף המים השנייה.

מאחדים את הבצק בידיים.

משטחים ליחידה אחת בעובי כ-1 ס״מ.

עוטפים בניילון נצמד.

מצננים 20-30 דקות במקרר.

על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי כ-1/2 ס״מ.

מרפדים את תבנית הפאי עם הבצק תוך הידוקו לדפנות ולתחתית.

למלית

 חותכים את הנקטרינות לפרוסות דקות.

מערבבים בקערה עם יתר המרכיבים.

יוצקים על פני הקלתית.

לקישוט

 מהבצק הנותר קורצים בקורצן עוגיות עיגולים, פרחים, לבבות או כוכבים.

מקשטים את פני המלית.

ֿאופים בשליש התחתון של תנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות.

מצננים מעט.

בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה