fbpx

פאי פטריות

רכיבים:פטריות שמפיניון טריות כ- 600 גר' בחיתוך גס (כ-4 סלסלות)פטריות פורטובלו טריות כ- 400 גר' בחיתוך גס (2 סלסלות)400 גר' בצל לבן קלוף וקצוץ לקוביות קטנות או סלייסים – שני בצלים בינוניים קורט מלחקורט פלפל2 גר' קינמון טחוןבצק עלים – 60 ס"מ על 40 ס"מ, כחצי חבילה20 גר' שום כתוש – 2 כפיות20 מל' שמן זית20 גר' חמאה1 ביצה (להברשה)שומשום (לקישוט)אופן ההכנה:את הבצל מטגנים בשמן זית על אש בינונית כ- 15 דקות עד שמזהיב.מוסיפים את כל הפטריות, מערבבים ומטגנים עוד כ- 20 דקות כדי להוציא נוזלים.מוסיפים את השום והתבלינים ומעבירים למסננת (כדי שהנוזלים ייצאו).מוסיפים את החמאה ומערבבים במסננת (כל עוד המסה חמה).מקמחים משטח עבודה ופורסים את הבצק עלים.מוסיפים את המילוי, מגלגלים וסוגרים בצד התחתון.מברישים עם הביצה ומפזרים מעט שומשום.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות עד שמתקבל הצבע הרצוי.   לרשת המסעדות הצ'כית "פראג הקטנה" יש שלושה סניפים: תל אביב, אשדוד ובת ים.   צילום ליאון יופה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

רכיבים:
פטריות שמפיניון טריות כ- 600 גר' בחיתוך גס (כ-4 סלסלות)
פטריות פורטובלו טריות כ- 400 גר' בחיתוך גס (2 סלסלות)
400 גר' בצל לבן קלוף וקצוץ לקוביות קטנות או סלייסים – שני בצלים בינוניים
קורט מלח
קורט פלפל
2 גר' קינמון טחון
בצק עלים – 60 ס"מ על 40 ס"מ, כחצי חבילה
20 גר' שום כתוש – 2 כפיות
20 מל' שמן זית
20 גר' חמאה
1 ביצה (להברשה)
שומשום (לקישוט)

אופן ההכנה:
את הבצל מטגנים בשמן זית על אש בינונית כ- 15 דקות עד שמזהיב.
מוסיפים את כל הפטריות, מערבבים ומטגנים עוד כ- 20 דקות כדי להוציא נוזלים.
מוסיפים את השום והתבלינים ומעבירים למסננת (כדי שהנוזלים ייצאו).
מוסיפים את החמאה ומערבבים במסננת (כל עוד המסה חמה).
מקמחים משטח עבודה ופורסים את הבצק עלים.
מוסיפים את המילוי, מגלגלים וסוגרים בצד התחתון.
מברישים עם הביצה ומפזרים מעט שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות עד שמתקבל הצבע הרצוי.

 

לרשת המסעדות הצ'כית "פראג הקטנה" יש שלושה סניפים: תל אביב, אשדוד ובת ים.

 

צילום ליאון יופה

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר