פאי פירות יבשים

תבנית מלבנית 27.5 ס"מ על 8 ס"ממרכיבים:בצק פריך:קמח – 90 גרםחמאה – 60 גרםביצים – 1/4 ביצה (10 גר)אבקת סוכר – 30 גרםתמצית לימון – 1 טיפהתמצית וניל – 1 טיפהקרם שקדים:חמאה – 25 גרםביצה – 1/3 ביצה (15 גרם)אבקת סוכר – 20 גרםתמצית שקדים – 1 טיפהשקדים מולבנים טחונים – 30 גרםליקר אמרטו – 5 טיפותתערובת פירות יבשים:סוכר – 45 גרםחמאה – 45 גרםדבש – 45 גרםאגוזי מלך שלמים – 20 גרםשקדים שלמים – 20 גרםפקאנים קלופים – 20 גרםאגוזי לוז – 15 גרםתאנים מיובשות – 15 גרםחמוציות – 20 גרםמשמשים מיובשים – 20 גרםפיסטוקים גרוסים – 10 גרםאופן ההכנה:בצק פריך:מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה, אבקת סוכר, תמצית לימון ותמצית וניל, עד לקבלת מרקם הומוגני.מוסיפים בהדרגה את הביצה ומערבבים.מעבירים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח.מערבלים עד לקבלת בצק פריך (כשהבצק הופך למספר גושים אחידים).מוציאים ומעבירים לתבנית האפייה. מרפדים ומהדקים היטב בצדדים. מניחים מעל נייר אפיה או נייר כסף, ומפזרים מעל שעועית בגובה של 3/4 תבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 10 דקות ומוציאים.מצננים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.הכנת קרם שקדים:מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר. מוסיפים בהדרגה את הביצה, ליקר אמרטו ותמצית השקדים, עד לקבלת תערובת הומוגנית.מוסיפים את השקדים הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.מזלפים מעל הבצק הפריך (לאחר שצונן כשעה וחצי) בצורה אחידה ושווה.מעבירים לתנור שחומם ל- 170 מעלות לכ-15 דקות.מוציאים ומצננים כשעה וחצי.הכנת תערובת פירות יבשים:קולים את אגוזי המלך, שקדים, פקאנים ואגוזי הלוז בתנור שחומם ל- 170 מעלות כ-10 דקות ומניחים בצד.מחממים בסיר סוכר, חמאה ודבש, עד להמסה מלאה ולכבות את האש (יש להימנע מבישול יתר).מוסיפים את כל מרכיבי תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים.שופכים מעל הפאי (לאחר שצונן עם קרם השקדים), ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה.מעבירים למקפיא לשעה נוספת, לצורך התייצבות הפאי, ומוציאים.צילום דרור כץ

תבנית מלבנית 27.5 ס"מ על 8 ס"מ

מרכיבים:
בצק פריך:
קמח – 90 גרם
חמאה – 60 גרם
ביצים – 1/4 ביצה (10 גר)
אבקת סוכר – 30 גרם
תמצית לימון – 1 טיפה
תמצית וניל – 1 טיפה

קרם שקדים:
חמאה – 25 גרם
ביצה – 1/3 ביצה (15 גרם)
אבקת סוכר – 20 גרם
תמצית שקדים – 1 טיפה
שקדים מולבנים טחונים – 30 גרם
ליקר אמרטו – 5 טיפות

תערובת פירות יבשים:
סוכר – 45 גרם
חמאה – 45 גרם
דבש – 45 גרם
אגוזי מלך שלמים – 20 גרם
שקדים שלמים – 20 גרם
פקאנים קלופים – 20 גרם
אגוזי לוז – 15 גרם
תאנים מיובשות – 15 גרם
חמוציות – 20 גרם
משמשים מיובשים – 20 גרם
פיסטוקים גרוסים – 10 גרם

אופן ההכנה:
בצק פריך:
מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה, אבקת סוכר, תמצית לימון ותמצית וניל, עד לקבלת מרקם הומוגני.
מוסיפים בהדרגה את הביצה ומערבבים.
מעבירים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח.
מערבלים עד לקבלת בצק פריך (כשהבצק הופך למספר גושים אחידים).
מוציאים ומעבירים לתבנית האפייה.
מרפדים ומהדקים היטב בצדדים.
מניחים מעל נייר אפיה או נייר כסף, ומפזרים מעל שעועית בגובה של 3/4 תבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 10 דקות ומוציאים.
מצננים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.

הכנת קרם שקדים:
מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר.
מוסיפים בהדרגה את הביצה, ליקר אמרטו ותמצית השקדים, עד לקבלת תערובת הומוגנית.
מוסיפים את השקדים הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.
מזלפים מעל הבצק הפריך (לאחר שצונן כשעה וחצי) בצורה אחידה ושווה.
מעבירים לתנור שחומם ל- 170 מעלות לכ-15 דקות.
מוציאים ומצננים כשעה וחצי.

הכנת תערובת פירות יבשים:
קולים את אגוזי המלך, שקדים, פקאנים ואגוזי הלוז בתנור שחומם ל- 170 מעלות כ-10 דקות ומניחים בצד.
מחממים בסיר סוכר, חמאה ודבש, עד להמסה מלאה ולכבות את האש (יש להימנע מבישול יתר).
מוסיפים את כל מרכיבי תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים.
שופכים מעל הפאי (לאחר שצונן עם קרם השקדים), ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה.
מעבירים למקפיא לשעה נוספת, לצורך התייצבות הפאי, ומוציאים.

צילום דרור כץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר