פאי רועים

beko - מותג מכשירי החשמל לבית, מציע מתכון למאכל אנגלי טיפוסי – פאי רועים המהווה ארוחה בקדירה עם בשר ומחית תפוחי אדמה כרובית וסלרי ותיבול טעים

מכניסים את הבשר לתבנית פיירקס או חרס לאפייה. מיישרים ויוצקים מעל את הפירה ומעליו מלח, פלפל ועשבי תיבול

מצרכים

לחלק הבשרי

1 ק"ג בשר בקר או סטייק

30 מ"ל שמן זית

50 גר' כרישה

1 בצל סגול חתוך לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 שיני שום קצוצות

2 מקלות סלרי קצוצים

15 גר' עגבניות מרוסקות

6 עגבניות מיובשות, קצוצות

500 מ"ל ציר (בקר או עוף)

4 ענפי תימין

3 עלי דפנה

לציפוי

מלח, פלפל ועשבי תיבול

למחית הירקות

3 תפוחי אדמה גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות

½ ראש כרובית קטנה

½ סלרי בינוני

300 מ"ל חלב שקדים

15 מ"ל שמן זית

קורט מלח

אופן ההכנה

מטגנים את הבשר הטחון במחבת נון-סטיק למשך 5 דקות עד השחמה ומנמיכים את האש.

במחבת נוספת מחממים כף שמן זית.

מוסיפים את הבצל, גזר, סלרי וכרישה.

מטגנים על חום בינוני-נמוך עד לריכוך – בערך 4 דקות.

מעבירים את הבשר למחבת הירקות.

מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול. מטגנים עוד 3 דקות.

מוסיפים את הציר.

מבשלים על חום בינוני ללא מכסה במשך 25 דקות.

שמים את תפוחי האדמה, הכרובית והסלרי בסיר.

מבשלים על חום בינוני למשך 10-12 דקות.

מסננים ושמים את הירקות המבושלים במעבד מזון.

מעבדים עד מחית חלקה.

מכניסים את הבשר לתבנית פיירקס או חרס לאפייה.

מיישרים ויוצקים מעל את הפירה.

מעליו מלח, פלפל ועשבי תיבול.

מברישים עם מעט שמן זית.

אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך כ- 25 דקות.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה