פאי ריקוטה

לבצק פריך200 גרם קמח100 גרם אבקת סוכר100 גרם חמאה רכה1 ביצהקורט מלח אופן הכנה1. מערבבים אבקת סוכר חמאה ביצה וקורט מלח מוסיפים קמח עד שמתקבל בצק אחיד.2. מכניסים למקרר לחצי שעה3. מרדדים את הבצק ומניחים אותו על תבנית פאי 26 ומחזירים למקרר לחצי שעה.4. מחממים תנור ל-180 מעלות.5. מרפדים את הבצק בנייר אלומיניום וממלאים בשעועית או חומוס יבש.6. אופים את הפאי כחצי שעה. מוציאים מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום.למילוי ריקוטה40 גרם חמאה רכה2 ביצים1 חלמון400 גרם ריקוטה120 גרם סוכרגרידת תפוז ולימוןאופן הכנה1. מקציפים ביצים + חלמון עם הסוכר.2. מערבבים לעיסה חלקה את החמאה עם הריקוטה וגרידת התפוז.3. מקפלים יחד את הביצים המוקצפות עם הריקוטה.4. שופכים את העיסה על הקלתית ומכניסים לתנור לחצי שעה או עד שהפאי משחים.5. ניתן לקשט את הפאי באבקת סוכר.מגישים קר.

לבצק פריך
200 גרם קמח
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
קורט מלח

אופן הכנה
1. מערבבים אבקת סוכר חמאה ביצה וקורט מלח מוסיפים קמח עד שמתקבל בצק אחיד.

2. מכניסים למקרר לחצי שעה

3. מרדדים את הבצק ומניחים אותו על תבנית פאי 26 ומחזירים למקרר לחצי שעה.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. מרפדים את הבצק בנייר אלומיניום וממלאים בשעועית או חומוס יבש.

6. אופים את הפאי כחצי שעה. מוציאים מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום.

למילוי ריקוטה
40 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1 חלמון
400 גרם ריקוטה
120 גרם סוכר
גרידת תפוז ולימון

אופן הכנה
1. מקציפים ביצים + חלמון עם הסוכר.

2. מערבבים לעיסה חלקה את החמאה עם הריקוטה וגרידת התפוז.

3. מקפלים יחד את הביצים המוקצפות עם הריקוטה.

4. שופכים את העיסה על הקלתית ומכניסים לתנור לחצי שעה או עד שהפאי משחים.

5. ניתן לקשט את הפאי באבקת סוכר.

מגישים קר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר