פאי שוקולד טבעוני במילוי גבינת נוגט עם קראנצ' אגוזים וקרמל

לרגל יום השוקולד הבינלאומי אותו מציינים מדי שנה ב-7 ביולי מציעה חברת משומשו - יצרנית תחליפי הגבינות הטבעוניות, מתכון של השפית אביגיל מייזליק. זהו פאי קל להכנה שמכיל ממרחי גבינות טבעוניות בסגנון שמנת המשלימים היטב חגיגת שוקולד

מזלפים עיגולים של המלית בצורה נאה על הבצק ומפזרים מעל המלית את פירורי קראנצ' האגוזים. צילום חנה יודייקין

מצרכים

לבצק

2  כוסות קמח

4 כפות קקאו

100 גרם מרגרינה או 1/3 כוס שמן קוקוס

2 כפות סוכר

3 כפות מים

למלית

2 ממרחים (400 גרם) בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% כמו של משומשו

1/2 כוס שמנת פרווה

100 גרם אבקת נוגט

1/2 כוס סוכר

2 כפיות מיץ לימון טרי

לציפוי

100  גר' אגוזי לוז

1/2 כוס סוכר

צילום גיא צורף
צילום גיא צורף

אופן ההכנה

להכנת הבצק

מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והסוכר עם המרגרינה עד קבלת פירורים אחידים.

מוסיפים את המים ומעבדים לכדור בצק.

מעבירים למקרר ל- 30 דקות.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ.

משטחים בתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ.

דוקרים מעט בעזרת מזלג.

מצפים בניר כסף ומניחים קטניות כמשקולת.

אופים במשך 15 דקות.

מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות.

מוציאים מהתנור ומצננים.

אופים את אגוזי הלוז במשך 5-6 דקות עד שמזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.

להכנת הציפוי

במחבת ממיסים את הסוכר לקרמל.

קולפים את אגוזי הלוז, קוצצים גס ומוסיפים לקרמל. מערבבים עד להמסה של הקרמל.

יוצקים על נייר אפייה משומן.

מצננים וקוצצים גס.

להכנת המלית

שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון.

מערבלים עד קבלת קרם אחיד.

טועמים ומאזנים מתיקות לפי הצורך.

מעבירים את המלית לשק זילוף עם פיה חלקה.

מזלפים עיגולים של המלית בצורה נאה על הבצק.

מפזרים מעל המלית את פירורי קראנצ' האגוזים.

מעבירים למקרר עד להגשה – ניתן גם להקפיא.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה